Koulutus- ja sääntövaliokunta tiedottaa

Tämän otsikon alla keskustellaan hirvenhaukkukokeisiin (HIRV) ja niiden sääntöihin liittyvistä asioista.

Valvojat: Valvoja2, Valvoja4, Valvoja8, Valvoja9, Valvoja3, Valvoja7, Valvoja1, Valvoja6, Valvoja5

Vastaa Viestiin
Marja
Viestit: 2
Liittynyt: 20 Syys 2010, 14:13

Koulutus- ja sääntövaliokunta tiedottaa

Viesti Kirjoittaja Marja » 23 Marras 2019, 14:56

Valiokunta on saanut palautetta koetallentajalta, kuinka kulunut syksy on kokeiden osalta mennyt. Olemme huolestuneita siitä, kuinka kokeista vastaavat ylituomarit sekä kokeiden sihteerit asioita hoitavat. Näppäilyvirheet ovat inhimillisiä, niitä sattuu itse kullekin, mutta nyt on ollut havaittavissa aivan suoranaista huolimattomuutta tai välinpitämättömyyttä kokeiden hoitamisesta asianmukaisesti.
Kokeen pöytäkirjat saattavat olla kokonaan tekemättä ja ylituomarikertomukset tyhjiä kokokauden kokeissa. Näiden ohjeistus pitäisi kuitenkin olla kaikille selvä. Monissa koepöytäkirjoissa on rastitettuna kohta ”Tiedotettavaa kennelpiirille”. Tämä rastitetaan ainoastaan, jos todella on raportoitavaa kennelpiirille. Jatkossa ylituomarikertomukset menevät suoraan Kennelliiton tietojärjestelmään. Jos yllä mainittu kohta on rastitettuna, kennelpiirin sihteeri alkaa kysellä ylituomareilta, mitä tiedotettavaa kennelpiirille on.
Lisäksi on havaittu muun muassa seuraavaa: ylituomareiden ja palkintotuomareiden nimiä on puuttunut koirakohtaisista koepöytäkirjoista; sijoitukset/koiramäärät jääneet puuttumaan, kun pöytäkirjaa ei ole täytetty loppuun asti; koiria on tallennettu väärällä rekisterinumerolla, minkä johdosta tulos on tallentunut eri roturyhmän koiralle tai jopa kuolleelle koiralle; kokokauden kokeen päivämääräksi ei ole merkitty kokeen suorituspäivää; kokeen lopetusaika puuttuu; on merkitty uusintahaukkuja mutta L1 on tyhjä; löytölenkkitaulukko ja paljon muitakin kohtia on tyhjinä. Nämä olisi pienellä vaivalla ollut huomattavissa ylituomarin vastaanotolla.
Suosittelemme tulostamaan koirakohtaisen pöytäkirjan. Silmäilkää siitä, että kaikki on kuten pitääkin ja varmistakaa, että pöytäkirja vastaa maastokortin korjattuja tietoja. Koulutusmateriaalit ovat kaikkien saatavilla. Jos tuntuu siltä, että tarvitsette apua tallennusohjelman käytössä, kysykää neuvoa. Piirikouluttajat ovat teitä lähinnä, ottakaa heihin yhteys. Mikäli asiat eivät selviä, voitte ottaa yhteyttä myös koulutusvaliokunnan jäseniin.
Huolehtikaa, että tämän vuoden kokeet on lähetetty vielä vuoden loppuun mennessä koetallentajalle, ettei niitä enää helmikuussa lähetetä. Ja on hyvä seurata, että kokeiden tulokset ilmestyvät koiratietokantaan, sinne ne tulevat muutaman päivän viiveellä.

Vastaa Viestiin