Jaosto tiedottaa osion palaute/ keskusteluosio

Tämän otsikon alla keskustellaan suomenpystykorviin liittyvistä asioista.

Valvojat: Valvoja9, Valvoja3, Valvoja7, Valvoja1, Valvoja6, Valvoja5, Valvoja2, Valvoja4, Valvoja8

Vastaa Viestiin
peija04
Viestit: 247
Liittynyt: 27 Heinä 2011, 14:48

Re: Jaosto tiedottaa osion palaute/ keskusteluosio

Viesti Kirjoittaja peija04 » 27 Maalis 2019, 15:01

Johtava Höpötyksen erityisasiantuntija täällä taas terve.

Viestintähän se taisi olla ko. ketjun viimeisin puheena oleva aihe. Minä koin saavani Leilan viime kirjoituksista viestin, että meillä taitaa olla Leilan kanssa käytössä samat lääkkeet. Ja sama vika, että välillä unohdamme noudattaa annosteluohjeita. Oli miten oli, viesti tuli perille.

Höpö, höpö Pekkakin kuuluu meidän itselääkitsijöiden veljes- eli sisaruskuntaan. Siksi hän tietää, ja neuvoo viisaasti sinuakin jättämään tiedotustehtävät henkilöille, joilla maltti ja itsekuri ovat paremmin kontrollissa. Nöyrry hyvä sisko, ja ota vaari arvokkaasta neuvosta.

terv.
Johtava lääkeneuvonnan erityisasiantuntija
Olli Silvennoinen

peija04
Viestit: 247
Liittynyt: 27 Heinä 2011, 14:48

Re: Jaosto tiedottaa osion palaute/ keskusteluosio

Viesti Kirjoittaja peija04 » 30 Maalis 2019, 02:41

Viestintä / tiedottaminen Suomenpystykorvaa järjestötasolla koskevia asioita koskien, siinä mielessä eli tarkoituksessa, kun minä sen ymmärrän, tulee tapahtua rotujärjestön, eli rotujärjestöön kuuluvien ihmisten tahdon mukaisesti. Tämä tarkoittaa asiakokonaisuutta, jossa on ensisijaisesti huomioitu sääntöjen mukainen tiedottaminen päätösten tekoon liittyen.
Tämä toimii nykyään hyvin, siitä iso kiitos sihteerille (ja aikaisemille sihteereille). Samoin toimii erinomaisesti jaostojen toimintaa koskeva tiedotus.

Viestintä / tiedottaminen Suomenpystykorvaa koskien muissa kuin yllä mainituissa asioissa onkin sitten herrassa.
Järjestön virallinen ”keskustelukanava” on tämä. On ollut ikävä todeta totuus, ja samalla suuri sääli, että on joutunut kaiken kehityksen keskellä toteamaan eli huomaamaan, että jäsenistön mielipiteen ilmaisuun tarkoitetusta foorumista on järjestö (järjestön hallitus puheenjohtajan johdolla) itse tarkoituksella ja tietoisesti tehnyt törkypalstan. Törkypalstan johon ei vahingossakaan kukaan ns. virkaatekevä ole saanut olla missään tekemisissä.

Edellä kerrottu on ainakin osittain ollut vahvistamassa käytäntöä, että ns. keskustelu on ohjautunut, ja ollut helpompaa ja kenties järkevämpääkin käydä foorumeilla, jossa omalle kirjoitukselle (oli se sitten minkä sisältöinen tahansa) on ollut totaalisesti toisenlainen vastaanotto.

Eikä ole kerta, eikä kymmenen, kun minuakin on houkuteltu mukaan sinne missä kaikki muutkin ovat. Enkä voi kieltää etteikö tarjoukset olisi ainakin ajoittain houkutelleet. Keskustelukanava, omaa koiraharrastusta (Suomenpystykorvaa) koskeva, on kuitenkin kategoriassa; ei myytävänä, josta syystä on ollut aina helppo kieltäytyä.

Olen joskus joiltain kysynyt, että mikä ”siellä” on niin paljon parempaa? On tullut hyviä ja helposti ymmärrettäviä vastauksia, että: ”saa olla oma itsensä”, ”keskustelu on välittömämpää”, ”osallistujia on paljon enemmän”, ”uudetkin uskaltautuvat”, jne.

Ymmärrän vastaukset, ja ymmärrän kehityksen. Toisaalta todellinen totuus ja harrastuksen eteenpäin saattaminen elää täysin irrallaan ko. foorumeista. Suomenpystykorva ei ole vailla sosiaalista mediaa, ei hyvässä eikä pahassa. Se on vailla vapaita kankaita, missä saa purkaa tuntonsa ja tunteensa. Saa kirmata täysillä ja haukkua lintuja niin paljon kun ääntä piisaa.

Ja sama oikeus tulee kuulua koiran ruokkijallekin. Pitää saada puhua, tai ainakin kirjoittaa mitä mieleen tulee. Ja tämän tulee koskea kaikkia. Tasavertaisesti.

Tällä palstalla on käyty mielestäni maailman parhaat ja vaikuttavimmat Suomenpystykorvan tulevaisuutta koskevat keskustelut. Siksi ja siitä syystä tahdon ja toivon kaikkien tänne kirjoittaneiden edelleenkin kirjoittavan ja osallistuvan todelliseen keskusteluun kansalliskoiramme tulevaisuuden turvaamiseksi (Apassi:a kaipaan eniten). Hyvät kirjoitukset eivät koskaan jää lukematta, eivätkä vaille huomiota.
Olli Silvennoinen

JAA
Viestit: 37
Liittynyt: 02 Maalis 2019, 20:42

Re: Jaosto tiedottaa osion palaute/ keskusteluosio

Viesti Kirjoittaja JAA » 31 Maalis 2019, 19:40

Terve täältäkin. Omasta rajoittuneesta mielestäni suurin syy kansalliskoiramme media näkyvyyteen on, että pystäri ei ole mediaseksikäs. Hirvikorat valtaa alaa niin hirvien, karhujen ja sikojen pyytäjinä. Nuorta metsästäjäkuntaa ei valitettavasti kiinnosta taantuva lintukanta toisin kun kasvava suurriistakanta. Se miten nuori harrastajakunta saadaan pystereiden pariin on haastava juttu. Varmaan kannattaisi alkaa markkinoimaan koiraamme aktiivisemmin kaiken riistan koirana. Eteläsuomessa on varmaan mahdollisuuksia tähän toimintaan, Haluaisin myös että pienpetokokeet tulisi kennelliiton sivuille näkyviin. Pystykorva on meidän vanhempien mielessä paras koirarotu. Mutta se pitää saada mahtumaan myös nuorempien ajatusmaailmaan. Siinä sitä työsarkaa
Jyrki Pulliainen

leilaM
Viestit: 170
Liittynyt: 28 Maalis 2010, 13:32

Re: Jaosto tiedottaa osion palaute/ keskusteluosio

Viesti Kirjoittaja leilaM » 01 Huhti 2019, 14:41

Suomenpystykorva hirvikoirana tuli hyvin mediassa esille Illansuun Kustaan roolissa. Kustaa ei vielä ole tähän päivään mennessä hävinnyt kokeissa ns. suurriistakoirille. Ja on ehdolla vuoden eräkoiraksi, mikä lisää suomenpystykorvan mainetta. https://www.koiramme.fi/jutut/metsastys ... uskisoissa

Koe- ja kilpailutoiminta on pystykorvien osalta laskusuunnassa. Vastaavasti hirvikoirien puolella koekäynnit ovat nousussa. Kilpailujen kautta rotu saa tarvitsemaansa mainosta ja siksi keotoiminta tuo rotua tunnetuksi.
Leila Mukkala

Avatar
enp
Viestit: 1052
Liittynyt: 02 Elo 2004, 18:47
Paikkakunta: Rovaniemi
Viesti:

Re: Jaosto tiedottaa osion palaute/ keskusteluosio

Viesti Kirjoittaja enp » 03 Heinä 2019, 11:08

kaartilaismartta kirjoitti:
01 Helmi 2019, 08:57

Suomenpystykorvajaosto ja jalostusryhmä
Pöytäkirja 1/2019
Kokous pvm. 25.1. 2019 klo 19:00 – 21:42
...
7. JTO ja Pevisan tehtävän vastuuttaminen

Sovitaan, että JTo:n ensimmäinen versio 1.0 olisi valmiina 24.6 mennessä.

Muistion laatija Antti Korhonen
Milloin JTO ja Pevisa esitys julkaistaan ja siten myös avataan jäsenkunnan kannanotoille?
Lopulta kyse on kuitenkin aina vain valinnoista. Niistä joita me teemme tai jätämme tekemättä.
Eero Niku-Paavo
http://www.rovapystis.net/

antti
Viestit: 17
Liittynyt: 06 Elo 2004, 18:15
Paikkakunta: Siilinjärvi

Re: Jaosto tiedottaa osion palaute/ keskusteluosio

Viesti Kirjoittaja antti » 08 Heinä 2019, 21:04

Jalostuspäivillä pidetyssä kokouksessa silloisilla tiedoilla JTo:n aikatauluksi päätettiin kesäkuu. Kevään aikana keskustelimme kennelliiton henkilöiden kanssa, jossa yhteydessä todettiin nykyisen JTo:n sisällön muutostarpeista. Tästä johtuen työ jouduttiin aloittamaan alusta ja jakamaan tehtäväjako uudelleen. Tällä hetkellä on alatyöryhmät tekevät omia osa-alueitaan. Samalla työstetään pevisaa, ja uskon asioiden valmistuvan hyvissä ajoin syksyn aikana.
Molemmat tulevat aikanaan nähtäväksi info palstalle.

Antti Korhonen
jaoston pj.
Antti Korhonen

Avatar
enp
Viestit: 1052
Liittynyt: 02 Elo 2004, 18:47
Paikkakunta: Rovaniemi
Viesti:

Re: Jaosto tiedottaa osion palaute/ keskusteluosio

Viesti Kirjoittaja enp » 09 Heinä 2019, 12:53

Kiitos vastauksesta. Toivoisin kuitenkin vielä jonkinlaista aikataulua, jotta jäsenetkin voisivat luottaa siihen, että hekin saavat ennen päätöksiä osallistua esim. Pevisasta käytävään keskusteluun. Kaikenlainen rodusta käytävä keskustelu on jo pitempään valitettavasti ollut SPJ:n julkaisuissa aika minimissä. Mielestäni jäsenkunnalle tulee myös kertoa mitä ovat nämä muutostarpeet ja kenen toimesta?
Lopulta kyse on kuitenkin aina vain valinnoista. Niistä joita me teemme tai jätämme tekemättä.
Eero Niku-Paavo
http://www.rovapystis.net/

Avatar
enp
Viestit: 1052
Liittynyt: 02 Elo 2004, 18:47
Paikkakunta: Rovaniemi
Viesti:

Re: Jaosto tiedottaa

Viesti Kirjoittaja enp » 19 Loka 2019, 17:13

kaartilaismartta kirjoitti:
18 Loka 2019, 13:54
Suomenpystykorvajaoston sähköpostikokouksen pöytäkirja 6/2019

3 ROTURISTEYTYS LAUSUNTOPYYNTÖ
Jari Murto on lähettänyt roturisteytys anomuksen pystykorvajaostolle, jossa hän pyytää lausuntoa kyseiseen asiaan:
Anon Suomen Kennelliitolta lupaa pohjanpystykorva x suomenpystykorva risteytyksen tekemiseen ja pentujen rekisteröintiin pohjanpystykorviksi.
Pohjanpystykorva ja suomenpystykorva ovat rotuserkuksia ja risteytys tapahtuisi kohti rotujen yhteistä kantamuotoa (liite 1). Pohjanpystykorvan ja suomenpystykorvan perimä on niin suurelta osin yhteinen, että vastaavia risteytyksiä olisi mahdollista tehdä pohjanpystykorvarotuun vuosittain neljä kappaletta (Viite 1, 2), ilman että näillä olisi vaikutusta Suomen nykyisen pohjanpystykorvapopulaation perimään.

Hankkeen tarkoituksena on saada tietoa risteymien ulkonäöstä, luonteesta ja käyttöominaisuuksista. Tiedot ovat myöhemmin hyödynnettävissä mikäli tulevaisuudessa ilmenee tarve lisätä suomenpystykorvien perinnöllistä muuntelua ja monimuotoisuutta vastaavilla risteytyksillä tai mahdollisilla takaisinristeytyksillä.

Päätös: Suomenpystykorvajaostolle saapunut roturisteytys anomus, jossa yksittäinen henkilö pyytää lupaa roturisteytykseen. Anomuksessa olleet perustelut ovat hyvin ylimalkaiset, jossa moni asia jää epäselväksi. Suomenpystykorvajaosto päättää, että jaosto ei puolla kyseistä anomusta enemmistön päätöksellä.
Järjestön vielä maksavana jäsenenä tuntuu jopa pelottavalta, että tällaista yhtäkkiä ehdotetaan. Mitään viitteitä vastaavasta touhusta en järjestöön kuulumisen aikana (91-19) ole havainnut. Uskaltaisin tämän johdosta jopa kysyä, että onko punaisen koiran edunvalvonta riittävällä tasolla vai onko se jopa pettämässä?
Lopulta kyse on kuitenkin aina vain valinnoista. Niistä joita me teemme tai jätämme tekemättä.
Eero Niku-Paavo
http://www.rovapystis.net/

Haapajärvi
Viestit: 190
Liittynyt: 14 Huhti 2009, 20:40

Re: Jaosto tiedottaa

Viesti Kirjoittaja Haapajärvi » 19 Loka 2019, 17:48

Olen Eeron kannalla ja todella hämmästynyt jos tuo toteutuu. Olemme vaimoni kanssa vannoutuneita punaisen kasvattajia ainakin vielä ja toivomme ettei suunnitelma toteudu ainakaan sinä aikana kun olemme järjestön jäsenenä!
Tapio Arola

soippo
Viestit: 5
Liittynyt: 29 Loka 2016, 08:55

Re: Jaosto tiedottaa

Viesti Kirjoittaja soippo » 19 Loka 2019, 19:36

Tervehdys
Päätin pääkouluttajakaudellani olla kommentoimatta tämän palstan kirjoituksiin, koska ajattelin sen olevan päättymätön suo kuokittavaksi. nyt vapaaherrana en malta olla kommentoimatta esitystä em. risteytysesityksestä.
Noin sata vuotta on tehty ansiokasta maltillista jalostustyötä suomenpystykorvan hyväksi, saaden rotua vietyä eteenpäin niin ominaisuuksien sekä terveydenkin suhteen.
En näe mitään järkevää syytä, miksi suomenpystykorvaa tulisi sekoittaa pohjanpystykorvaan. Ja onneksi tämä asia ei ole järjestömme päätäntävallan alla.

Aku Karhunen
Soili Karhunen

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Paljon porua, vähän villoja”