Toinen uros

Tämän otsikon alla keskustellaan suomenpystykorviin liittyvistä asioista.

Valvojat: Valvoja6, Valvoja5, Valvoja2, Valvoja4, Valvoja8, Valvoja9, Valvoja3, Valvoja7, Valvoja1

Vastaa Viestiin
Metsämakuri
Viestit: 107
Liittynyt: 02 Syys 2004, 12:18

Toinen uros

Viesti Kirjoittaja Metsämakuri » 29 Maalis 2010, 17:27

Jos ottais uros pennun, 9-vuotiaan uroksen kaveriksi, niin kuinkahan kauan mahtuisivat samaan häkkiin? Onko kukaan onnistunut että koirat olis pennun kasvettua aikuiseksi, että mahtuisivat samaan tarhaan. Itsellä vahva tuntuma että vois turkit reikiintyä! :shock: Kokemusta ei ole kahdesta koirasta perheessä yhtä aikaa.Nykyinen uros ei todellakaan siedä toisia uroksia.
Timo Hokkanen

Pystykoira
Viestit: 247
Liittynyt: 24 Touko 2008, 08:23
Paikkakunta: Karhumailla

Re: Toinen uros

Viesti Kirjoittaja Pystykoira » 29 Maalis 2010, 20:38

Miulla ollut kaksi urosta samassa häkissä jo päältä kolme vuotta, eikä mitään ihmeellisempää ole ollut. Kun pentu tuli, niin vanhempi koira oli vähän päälle kolmen. Muutamaan kertaan otaltivat, mutta nyt on tilanne rauhoittunut tosi hyvin. Aina sillon tällön miun pitää käydä näyttämässä tarhassa vanhemmalle koiralle paikka laumassa, kun rupeaa ruokakupilta uhoamaan. Muuten eivät kyllä tappele just ollenkaan ja ovat mitä parhaimmat kaverit. Yhteiselämä karhukoiran kanssa ei niillä suju ihan niin kitkattomasti, ja sitä ei uskaltaisi kyllä nuitten kanssa etes kokeeksi laittaa samaan häkkiin. Muutaman kerran kävi vanhempi pystäri ärhäköimässä mustalle häkin läpi ja muistona yhdestä kerrasta on mm. karhukoiran kitaan kadonnut korvan pää. Nyt tuo on jo pikkuhiljaa tajunnut pystykorva, ettei sen kanssa ole pelehtimistä ja niinhän nuo porukoivat aina kaikki kolme samassa häkin kulmassa kylki kyljessä. Mutta onneksi on se verkko kuitenkin välissä, jos tunteet pääsevät millon kuumenemaan.
Tuomo Turunen

Kuvia kotimaasta, kotimaisista koirista ja metsästyksestä:
www.pystykoira.kuvat.fi

piskilä
Viestit: 9
Liittynyt: 17 Tammi 2010, 20:24

Re: Toinen uros

Viesti Kirjoittaja piskilä » 04 Huhti 2010, 12:46

Meillä on kaksi urosta ja yksi luppakorva narttu. Liekkö tytöstä johtuvia riitoja, mutta kun verkko on välissä niin rähistään. Piti laittaa minkkiverkkoa häkin alareunaan kun koiraverkon silmästä vedettiin kaveria omalle puolelle. Parikertaa vuodessa niitä saa paikata elukkalääkärillä. Eikä siihen aina satu nartun juoksuaikakaan. Eikäpä ne sitten vapaana ollessaan tappele, jos saalista on saatu niin saalis on sen joka on sen löytänyt.
Eihän siihen paljon tarvi kun pystykorvalle tulee sanomisen paikka. Omasta kokemuksesta suosittelisin omia häkkejä molemmille ja tiivistä verkkoa alareunaan, aika monesta harmista välttyy.

viketti
Viestit: 60
Liittynyt: 06 Marras 2005, 21:09

Re: Toinen uros

Viesti Kirjoittaja viketti » 05 Huhti 2010, 18:30

Meille tuli viime kesänä urospentu 7-vuotiaan uroksen kaveriksi ja kyllä hyvin on mennyt. Alkuun jännitettiiin tietysti että miten koirat pärjää keskenään, mutta hiljaa hyvä tuli. Käytiin juniorin kanssa aina visiiteillä vanhemman tarhassa (josta kerättiin luut ym. kätköt pois) ja n. 3vk päästä molemmat saattoi jättää hetkeksi keskenään ilman isännän valvontaa. Rakennettiin junnulle oma tarha vanhuksen viereen ja verkkoon tehtiin koiranluukku josta koirat voivat kulkea toistensa puolelle. Nuoremman ollessa about 6-7kk ikäinen ottivat ekan kerran yhteen ja niiden vaan annettiin rymytä aikansa että saavat nokkimisjärjestyksen selväksi. Tänään tuli junnulle ikää 11kk eikä ole otatellut vanhusta, sulassa sovussa istuuvat saman kopin katolla vierekkäin, ja kun salaa ikkunasta tiirailee voi ne yllättää leikkimästä kun pentukoirat konsanaan!
Mielestäni tärkeää urospennun tullessa on se, että se saa temmeltää vanhemman koiran kanssa mahdollisimman paljon, että ne tottuvat toisiinsa. Toinen hyvä yhteishengen kasvattaja on yhteiset kävelylenkit (mieluiten metsätiellä)

Katriina K.
Viestit: 86
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 21:36
Paikkakunta: Ylitornio

Re: Toinen uros

Viesti Kirjoittaja Katriina K. » 23 Huhti 2010, 22:13

Meillä kolme urospystykorvaa paljon samassa häkissä (tai 2+1 vaihtelevalla kokoonpanolla) ja nämä kolme+setteriuros yhdessä aidatulla pihallakin irti... oikein mukavasti menee. :) Luut syödään erillään ja ruoka-aikana ollaan me ihmiset sitten lähistöllä valvomassa että kaikki saavat syödä rauhassa. Tottakai välissä selvittelevät välejään, mutta ei siinä koskaan oikeasti kiinni käydä. Meillä ainakin vielä on annettu nuiden itse ratkaista nuo rähinät... on tullut huomattua että jos niitä menee keskeyttämään niin tahtovat sitten vain seuraavalla kerralla ottaa kovemmin yhteen. Nyt niillä on selvä arvojärjestys ja ylempi saa palauttaa alemman ruotuun jos meinaa hyppiä nenille.

Ei siinä vain mitään pitäisi olla jos koirat tietävät paikkansa laumassa ja päät on kunnossa... niin ja aikuisen koiran on tietenkin täytynyt saada olla kontaktissa toisten koirien kanssa että on tuo "koirien kielikin" hallinnassa.

Vastaa Viestiin