Jaosto tiedottaa osion palaute/ keskusteluosio

Tämän otsikon alla keskustellaan suomenpystykorviin liittyvistä asioista.

Valvojat: Valvoja3, Valvoja7, Valvoja1, Valvoja6, Valvoja5, Valvoja2, Valvoja4, Valvoja8, Valvoja9

Vastaa Viestiin
pohjanmaanpoika
Viestit: 324
Liittynyt: 09 Loka 2005, 20:53

Re: Jaosto tiedottaa osion palaute/ keskusteluosio

Viesti Kirjoittaja pohjanmaanpoika » 16 Marras 2018, 19:35

Pekka kirjoitti:
"Suurin ongelma nykysysteemissä on, ettei joka alueella ole enää harrastajia ja mahdollisuuksia järjestää lohkon karsintakisoja. Voi olla pian ihan pakko nimetä uusi valintasysteemi Haukku-otteluun.
Kaikista parasta suomenpystykorvalle olisi, kun linnustuajat olisivat joka vuosi 1.9- 31.12. Lintukannalle on ihan sama, ampuuko vähät lintunsa elokuussa vai joulukuussa. Ja niitä niin kutsuttuja hyviä pentuja myydään myös hiljaisempiin kennelpiireihin. Jos halutaan pienen piirin touhua, niin em pennut myydään pääsääntöisesti edelleen pieneen piirin tutuille aktiiviharrastajille. Pentuja ja metsästysaikaa koko maahan tasaisesti, niin kaikki ongelmat poistuu.
Tai sitten jatketaan samalla asenteella ja uusilla valintasäännöillä, ja eniten kokeissa hyppäävät omistajat patsastelevat yhä arvokisojen kuvissa."

Siinä se ongelma monellakin alueella on tyhjentävästi tuotu esille, tätä on vaikea mieltää sellaisella alueella jossa "imua" on lint puolella, mutta tämä on todellisuus monella kolkalla maata. Hyviä ajatuksia täällä on jo tuotu esille toivottavasti keskustelu jatkuu ja saadaan ajan kanssa konkreettiseksi muutoksia.
Petri "Pete" Siironen

leilaM
Viestit: 148
Liittynyt: 28 Maalis 2010, 13:32

Re: Jaosto tiedottaa osion palaute/ keskusteluosio

Viesti Kirjoittaja leilaM » 16 Marras 2018, 23:29

Kannattettava ajatus pidennetylle metsästysajalle. Jos myyt koiran henkilölle josta ei ole ns."tekemään koirasta pelikoiraa" niin hukkaan menee. Tämä on valitettava tosi asia. Kaikki kuitenkin seuraavat sitä mitä koe ja näyttelytuloksia koirasta tulee esillle. Mitä niillä tekee jotka eivät osaa tehdä toimivia koiria, eivät onnettomat saa pudotuksia, eikä niillä ole harjoittelumahdollisuuksia. Pennut tarvisevat kuitenkin hyvät lähtökohdat kehittyäkseen koiriksi jotka kykenevät tekemää koesuorituksia. Siksihän näissä piireissä pyörii liian pieni joukko aktiiviharrastajia ja tietyn linjan koiria pyritään pukkaamaan samoille henkilöille joiden tiedetään osaavan tehdä toimivia koiria Haaukkuotteluun.Siksi pitäisi uskaltaa rohkeasti muuttaa käytäntöä ja antaa vaikka mahdollisuus siihen, että uusia nuoria ja uusien harrastajien koiria saataisiin eteenpäin. Niitäkin jotka eivät vuodesta toiseen keiku arvokisojen palleilla.
Leila Mukkala

MarkkuH
Viestit: 122
Liittynyt: 07 Syys 2009, 09:16

Re: Jaosto tiedottaa osion palaute/ keskusteluosio

Viesti Kirjoittaja MarkkuH » 17 Marras 2018, 09:08

Virkeitä ehdotuksia tullut esille, suurin osa koskee ymmärtääkseni Haukkuottelun "säätämistä".
Ehkä isoin kanto siinä kaskessa on että nyt ja uskon tulevaisuudessakin Haukkuottelu, ajokoirien KIlpa ja karhukoirien Hirvenhaukut on on (hyvästä syystä) samassa Kennelliiton hyväksymässä järjestämisohjeessa ja tietyiltä, mm juuri nyt esillä olleilta, osin yhteneväisinä.

Eli ehkä syytä miettiä muita tapoja, ainakin jos vuoden kahden aikana aikoo muutosta saada. Koska hirvipuolella harrastajia ja haukuttavia riittää ja ajokoirat on muuten "notkeita" muutoksiin vaikka ajokoirapuolella ikääntyminen ja joukkojen harveneminen on huomattavasti pahemmalla tolalla kuin lintukoe harrastajilla.

Toinen melkein yhtälailla kiveen kirjoitettu asia on että kaikki, rotuun katsomatta, koiran omistajat ei lähde koetoimintaan mukaan vaikka tarhassa olis miten hyvä peli tahansa, ja vaikka miten ja millä houkuttelisi. Nämä "helpotetut" ja "avustetut" koejärjestelyt uusille omistajille kokeet on pääosin sitä että "kannettu vesi ei kaivossa pysy".
Markku Heikkinen

JAA
Viestit: 40
Liittynyt: 02 Maalis 2019, 20:42

Re: Jaosto tiedottaa osion palaute/ keskusteluosio

Viesti Kirjoittaja JAA » 19 Maalis 2019, 22:36

Iltaa kaikille pystykorva faneille. Viestintästrtegia on mielenkiintoinen juttu. Itse kuulun vaimoni kanssa siihen ikäluokkaan, että kotoa lähtiessä voi sanoa, kirjoitellaan ja lähetellään savumerkkejä. Vaimo on kyllä aika hyvä indikaattori siihen, miten yli 50 vuotiaat, pysterin omistajan vaimot, ammentavat tietoa.Koirista, (metsästys sellaiset) luonnosta ja ukkonsa harrastuksesta. Ylitse muiden nousee Maaseudun Tulevaisuus ja siinä oleva eräosio. Seuraavana tulee Pystykorva lehti ja sitten muut alan lehdet. Jälkimmäisistä kiinnostaa lähinnä ruoka ohjeet. Tosiasia kuitenkin on, että nuorempaa harrastajakuntaa ei painettu lehti enään kiinnosta. Sosiaalinen media on tässä kaiken A ja O. Tämän viestintäpuolen osaaminen on sellainen taiteen laji, että siihen tulisi olla sellainen henkilö valittuna, joka kykenisi tuomaan tätä meidän hienoa kansalliskoiraamme esille niille nuorille jotka ovat aloittelemassa metsästys harrastusta. Se miten se nykypäivänä tehdään niin en tiedä. Jätän asian viisaampien hartioille. Itse en ole facebookissa, mutta olen kuulut entiseltä työkaverilta, joka on mäykkyjen kanssa tekemisissä, että heillä harrastajamäärät on saatu nousemaan nimen omaan ko median kautta. Yhteenvetona voisin sanoa, että tässä viestintähommassa tulee esiin sukupolvien erot. Nuoret osaa lähes kaiken tietsikkapuolelta ja me vanhemmat hakataanrumpuja, tai lähetellään niitä savumerkkejä.
Jyrki Pulliainen

peija04
Viestit: 264
Liittynyt: 27 Heinä 2011, 14:48

Re: Jaosto tiedottaa osion palaute/ keskusteluosio

Viesti Kirjoittaja peija04 » 23 Maalis 2019, 01:32

Höpöttäjä täällä taas, hyvää yötä.

Markkinointihan varmasti on tärkeää. Niinhän ne konsultit meitä koittaa kouluttaa (kusettaa). Ja selvähän se on, että jos koitat ”jaskaa” saada myydyksi, niin kauppamiesmäistä osaamista tarvitaan. Esimerkkinä äsköttäin Arto Nybergin vieraana ollut Suomen, ja ilmeisesti koko maailman paras pölynimurikauppias. Hän ei myynyt huonoa tuotetta. Mutta ei toisaalta myöskään niin paljon parempaa, kuin myyntihinta antoi olettaa kilpailijoiden tuotteiden olevan. So what, hän oli hyvä kauppias, hän oli ammattimies. Ammattimies on ammattimies alalla kuin alalla, ja heitä arvostan suuresti. Heitä syntyy, ja syttyy nykyisen koulutusjärjestelmän tuotoksena ehdottomasti liian vähän.

Eli markkinointi on tärkeää. Tärkeämpää kuitenkin nykyisten ammattitaidottomien kauppiaiden aikakaudella on hyvä tuote. Suomenpystykorva nykyisine esiintymistaitoisine harrastajineen on tuotteena aivan huippu. Niin huippu, että ei niin r.yssää näytä olevankaan, etteikö pentuja vietäisi käsistä.

Silti ja siksi miksi näin on? Kuulin tuossa taannoin Siilinjärven talvipäivillä vähintäänkin puolenkymmentä tarinaa, joissa monenlaista muutakin kohtuudella kokenut metsästäjä oli joko itse tahtonut tai pyydetty pystykorvametsälle. Oli käyttäytynyt tolkusti ja saanut ”luvan” mennä haukulle, ja joku heistä jopa onnistunut linnun pudottamaankin. Mokoma kokemus eli elämys oli tehnyt lähtemättömän vaikutuksen. Heti kerrasta kihahti, ja eikun ostattelemaan samalla lailla pelaavaa koiraa itselleenkin. Onnistuuko, eli sattuuko saamaan?

En tiedä mitä tästä Arton esille laittamasta tuotoksesta on maksettu. Itse saatoin tehdä joskus 2013, oisko muuten ollu kyseessä samat ja muutoinkin muistorikkaat Tampereen talvipäivät, kun Lapinukko (ja Antti) viimeksi hävisivät, useampisivuisen kirjallisen tuotoksen. Muistaakseni nimeltä Suomenpystykorva 2023, jossa sattumoisin nämä samat asiat oli tuotu esille, ja aivan ilmaiseksi. Pajarin Mikan kanssa muistaakseni asiaa esiteltiin, ja kenkää saatiin.

Vaan eipä siinä. Ei oo älytty luovuttaa. Mika saattaa jotain sapattia jossain lapin alalaialla pittää, mutta veikkaanpa että ilmaantuu sopivassa kohtaa entistä ehompana. Ja miekii se vaa jaksan aina yrittää.

Mutta markkinoijaa ja palataa ja koitetaa kirjottaa, ja tuottaa markkinamiehille myytävää.
Olli Silvennoinen

Avatar
heidi
Viestit: 432
Liittynyt: 06 Elo 2004, 10:07
Paikkakunta: Eno
Viesti:

Re: Jaosto tiedottaa osion palaute/ keskusteluosio

Viesti Kirjoittaja heidi » 23 Maalis 2019, 17:18

peija04 kirjoitti:
23 Maalis 2019, 01:32
En tiedä mitä tästä Arton esille laittamasta tuotoksesta on maksettu.
Jos tarkoitat Arton "Jaosto tiedottaa" -osioon linkkaamaa viestintästrategiaa, niin ihan talkoilla sekin on tainnut syntyä. Jonkunmoisen joukon mietintämyssystä koottu jaoston johdolla ajatuksia, jotka jaoston ulkoisesta tiedotuksesta vastaava Huttusen Kaisa on jalostanut esitettävään muotoon.
Ja kuten Arto linkkauksen yhteydessä toivoo: Palautetta saa antaa, sillä itse markkinoinnin ja imagon luomisen pitäisi olla yhteinen asia. Ei siihen kykene yksin jaosto eikä jalostusryhmä. Positiivisella otteella ja asenteella eteenpäin :thumbsup:
Ideointi ja strategia ovat tärkeitä, mutta mikään ei tietenkään muutu, ellei aleta tehdä töitä tavoitteiden toteuttamiseksi.
Heidi Lahtinen, Höyheneukon kennel

Haapajärvi
Viestit: 202
Liittynyt: 14 Huhti 2009, 20:40

Re: Jaosto tiedottaa osion palaute/ keskusteluosio

Viesti Kirjoittaja Haapajärvi » 24 Maalis 2019, 14:42

Tiedottaminen on tärkeää, sanonta, tieto lisää tuskaa, pitää edelleen paikkansa. Olen aikaisemminkin esittänyt pyynnön että jalostuspäivillä nauhoitettas kaikki luennon ja laitettas tänne vivuilla kuunneltavaksi ja katsottavaksi. Jalostuspäivillä on yleensä hyvin valitut luennoitsijat mutta paikalla vain murto osa jäseniä kuuntelemassa. Jos luennot olisi tällä vivuilla tallenteina jäisi turhat huhut puheista pois!
Tapio Arola

Haapajärvi
Viestit: 202
Liittynyt: 14 Huhti 2009, 20:40

Re: Jaosto tiedottaa osion palaute/ keskusteluosio

Viesti Kirjoittaja Haapajärvi » 24 Maalis 2019, 17:22

Haapajärvi kirjoitti:
24 Maalis 2019, 14:42
Tiedottaminen on tärkeää, sanonta, tieto lisää tuskaa, pitää edelleen paikkansa. Olen aikaisemminkin esittänyt pyynnön että jalostuspäivillä nauhoitettas kaikki luennon ja laitettas tänne sivuille kuunneltavaksi ja katsottavaksi. Jalostuspäivillä on yleensä hyvin valitut luennoitsijat mutta paikalla vain murto osa jäseniä kuuntelemassa. Jos luennot olisi tällä sivulla tallenteina jäisi turhat huhut puheista pois!
Tapio Arola

leilaM
Viestit: 148
Liittynyt: 28 Maalis 2010, 13:32

Re: Jaosto tiedottaa osion palaute/ keskusteluosio

Viesti Kirjoittaja leilaM » 24 Maalis 2019, 21:12

Samalla kannalla Haapajärven kanssa. Nykyisin pitäisi olla itsestään selvää, että luentojen materiaalit saataisiin rotujärjestön sivulle ja luennot nauhoitettua. Tässä olisi selkeä parantamisen paikka. Myös eri rotujärjestöjen vuosikokokouksia on mahdollista seurata suorana, miksi ei suomenpystykorvajärjestön?

Tiedotetaan seuraavaksi näilläkin sivuilla geenivaraohjelmasta. Kaikki eivät ole fb:ssä jonne asiaa on jo tiedotettu.

Kotimaisten koirarotujen geenivaraohjelma etenee ja monia on mietityttänyt, mitä koiria on valittu tai tullaan valitsemaan ohjelmaan mukaan. Jalostusryhmä esittää uroksia Kennelliitolla ja sopii asiasta urosten omistajien kanssa. Tiedot eivät ole salaisia, vaan ne julkistetaan Kennelliiton toimesta. Tiedot koirista löytyvät KoiraNetistä kohdasta Muut rotukohtaiset/listaukset/geenipankkikoirat.

Kuva

Luovuttajiksi soveltuvat uroskoirat ovat

• terveitä eikä niillä ei ole tiedossa olevia perinnöllisiä sairauksia
• mahdollisimman vähän sukua nykyiseen narttupopulaatioon
• keskenään mahdollisimman eri sukuisia
• puhdasrotuisia ja niiden sukutaulusta tunnetaan vähintään neljä polvea (taustoiltaan tunnetut rotuunotot eivät kuitenkaan ole poissuljettuja)
• viiden polven sukusiitosasteeltaan korkeintaan 6,25.

Luovuttajakoirilla suositellaan olevan rodun perinnöllisten vikojen ja sairauksien vastustamisohjelman (PEVISA) vaatimat sekä jalostuksen tavoiteohjelman (JTO) suosittelemat terveystutkimukset sekä näyttöä käyttöominaisuuksista.

Tällä hetkellä listalla on kolme urosta.

Kuva
Leila Mukkala

Kytösavu
Viestit: 1801
Liittynyt: 15 Elo 2004, 18:38
Paikkakunta: Lapua
Viesti:

Re: Jaosto tiedottaa osion palaute/ keskusteluosio

Viesti Kirjoittaja Kytösavu » 25 Maalis 2019, 08:26

Jätä Leila tiedotustehtävät asiaan nimetyille henkilöille. Kyllä he niistä tiedottavat, kunhan asiat on sovittu.
Rähkyyttä suunnitellessa kannattaa miettiä, vaikuttaako se muiden elämään ja jättää tekemättä.
pekka.salomaki(at)gmail.com

Avatar
heidi
Viestit: 432
Liittynyt: 06 Elo 2004, 10:07
Paikkakunta: Eno
Viesti:

Re: Jaosto tiedottaa osion palaute/ keskusteluosio

Viesti Kirjoittaja heidi » 25 Maalis 2019, 14:58

leilaM kirjoitti:
24 Maalis 2019, 21:12
Nykyisin pitäisi olla itsestään selvää, että luentojen materiaalit saataisiin rotujärjestön sivulle ja luennot nauhoitettua.
Valitettavasti asia ei ole ihan noin yksinkertainen. Monet luennoitsijat luennoivat korvausta vastaan, eivätkä mielellään tai ollenkaan anna lupaa luentonsa tallentamiseen ja vapaaseen esittämiseen netissä. Toisinaan esityksissä voi olla myös kuvia tai tietoja keskeneräisistä tutkimuksista, joista luennoitsija erikseen vielä mainitsee, että niiden sisältöä ei saa julkaista muualla.

Jaostojen tilaisuuksien ja vuosikokouksien live-esitykset varmaan olisivat helpommin toteutettavissa, jos vaan on tekijä. Yleensä toiveet näistä tallentamisista tulevat päivää, paria ennen tapahtumaa, eli aivan liian myöhään. Lisäksi jaostojen ja vuosikokousten järjestäjillä lienevät kädet täynnä työtä jo tällä nykyisellä konseptilla, joten tuntuu kohtuuttomalta heittää tällaisia lisävaatimuksia heidän harteilleen. Jos jollakulla on halua ja tekniset valmiudet toteuttaa taltiointi, niin silloin varmasti kannattaa ehdottaa, tarjoutua ja kysyä, onko mahdollista. Ja aina parempi, jos sen tekee hyvissä ajoin :)
Heidi Lahtinen, Höyheneukon kennel

Artsi
Viestit: 509
Liittynyt: 07 Tammi 2006, 19:56
Viesti:

Re: Jaosto tiedottaa osion palaute/ keskusteluosio

Viesti Kirjoittaja Artsi » 25 Maalis 2019, 15:27

heidi kirjoitti:
25 Maalis 2019, 14:58
Jos jollakulla on halua ja tekniset valmiudet toteuttaa taltiointi, niin silloin varmasti kannattaa ehdottaa, tarjoutua ja kysyä, onko mahdollista. Ja aina parempi, jos sen tekee hyvissä ajoin :)
Juuri noin. Tervetuloa talkoisiin....
Arto Sikiö

Haapajärvi
Viestit: 202
Liittynyt: 14 Huhti 2009, 20:40

Re: Jaosto tiedottaa osion palaute/ keskusteluosio

Viesti Kirjoittaja Haapajärvi » 25 Maalis 2019, 20:45

Kymeenläänin Pystykorvakerhon sivulla pari nauhoitusta katsottavissa, toinen tehty kahdella ja toinen kolmella kameralla, hinta muutama satanen kerta! Ihmettelen jos ei kokouksen luennot ole tiedossa jo viikkoja ennen tilaisuutta ja samalla ammattilaiset varattavissa.Julkisuustiedot myös selvitettävissä ennen ettei tule putkaa ja linnaa!
Tapio Arola

leilaM
Viestit: 148
Liittynyt: 28 Maalis 2010, 13:32

Re: Jaosto tiedottaa osion palaute/ keskusteluosio

Viesti Kirjoittaja leilaM » 27 Maalis 2019, 00:05

Heidi kirjoitti: Valitettavasti asia ei ole ihan noin yksinkertainen. Monet luennoitsijat luennoivat korvausta vastaan, eivätkä mielellään tai ollenkaan anna lupaa luentonsa tallentamiseen ja vapaaseen esittämiseen netissä. Toisinaan esityksissä voi olla myös kuvia tai tietoja keskeneräisistä tutkimuksista, joista luennoitsija erikseen vielä mainitsee, että niiden sisältöä ei saa julkaista muualla.

Eiköhän tämä ole etukäteen sovittavissa. Ilmoitetaan, että rotujärjestön sivulle keräätään informaatiota luennoista. Kuka tähän ei suostu niin sitten ei.Vaihdetaan luennoitsijaa.

"Jaostojen tilaisuuksien ja vuosikokouksien live-esitykset varmaan olisivat helpommin toteutettavissa, jos vaan on tekijä".

Eikö meillä ole valittu tekninen asiantuntija jonka luulisi tällaisten asioiden hoitavan tuosta vain. Vai onko hänen tehtäväkuva mikä? Mikä muuten on teknisen asiantuntijan tehtävä? Onko sitä virallisesti määritelty missään ja jos on missä se on?

Viime viikonloppuna ajokoirien vuosikokouksesta tuli live-esitys. Miksikähän meillä ei tämä onnistu? Vastaako tähän tekninen asiantuntija? Minusta tätä yhteyttä on testattu ja onnistuu vallan mainiosti meilläkin. Eiköhän tämä ole teknisen asiantuntijan tehtäviä alkaa asioita hoitamaan kuntoon, mikäli ei muuten sovita. Asia ei ole tekniikasta kiinni vaan viitseliäisyydestä toimia. Mihin tätä teknistä asiantuntijaa oikein muuhun tarvitaan kuin jäsesnten tarpeisiin hoitamaan mm. näitä live-lähetyksiä ja muita tiedotteita kuntoon!!!

Kytösavu kirjoitti:jätä Leila tiedotustehtävät asiaan nimetyille henkilöille. Kyllä he niistä tiedottavat, kunhan asiat on sovittu.

Höpä höpö Pekka Salomäki. Kuten kaikkii me jo tiedämme, ne joiden pitää, eivät tiedota asioista, eivät ainakaan kaikissa paikoissa koska eivät halua eikä heidän tarvitse. Kennelliitto ilmoittaa tarvittavat tiedot koirista, ei rotujärjestö. Pienen pienessa fb ryhmässä saattavat tiedottaa jotakin , mutta se ei enää tänä päivänä riitä. Liian pieni ryhmä muutenkin eikä toimiva asian viestittämisessä kun tarkoitettu vain jäsenille eli pienelle sisäiselle ryhmälleE Ei hyvä!

On tarvetta tiedottaa täällä niille jotka eivät fb:ssä ole tai näkevät fb:ssä avoimen ryhmän, joka tavoittaa kaikki asiaasta kiinnostuneet. Eikä tarvi olla ryhmään liittynyt tai rotujärjestöön. Kirjoutuksia voivat lukea kuka vaan, vaikka Kennelliiton asiantuntijat. Ryhmään liittyneenä pääsee kommentoimaan. Ryhmän nimi on Pystykorvien terveys ja jalostus.
Leila Mukkala

leilaM
Viestit: 148
Liittynyt: 28 Maalis 2010, 13:32

Re: Jaosto tiedottaa osion palaute/ keskusteluosio

Viesti Kirjoittaja leilaM » 27 Maalis 2019, 00:18

Artsi kirjoitti: Juuri noin. Tervetuloa talkoisiin....

Eiköhän teknisen asiantuntijan ensin ole aika siirtyä muihin tehtäviin, jotta muut pääsevät talkoisiin. Kuten lähdit sihteerin tehtävistä ja muut tulivat tilalle asiaa hoitamaan. Näin se menee.
Leila Mukkala

Vastaa Viestiin