Jaosto tiedottaa

Tämän otsikon alla keskustellaan suomenpystykorviin liittyvistä asioista.

Valvojat: Valvoja8, Valvoja9, Valvoja3, Valvoja7, Valvoja1, Valvoja6, Valvoja5, Valvoja2, Valvoja4

Vastaa Viestiin
kaartilaismartta
Viestit: 39
Liittynyt: 19 Helmi 2016, 15:01
Viesti:

Re: Jaosto tiedottaa

Viesti Kirjoittaja kaartilaismartta » 06 Elo 2018, 22:02

Kokeiden sähköinen tallennus

Viime koekaudella suurin osa kokeiden tuloksista siirrettiin sähköisesti suoraan Suomen kennelliiton jalostustietojärjestelmään, samalla kun tiedot laajemmassa muodossa siirrettiin rotujärjestön tietokantaan. Tulevalla koekaudella on tarkoitus siirtää kaikki LINT- ja HIRV-kokeet monen muun koemuodon ohella sähköisesti perille kennelliittoon asti. Tämä koskee jatkossa myös koko koekauden kokeita, KV-kokeita ja SM-kisoja titteleineen.

Kaikkien koko koekauden kokeita vastaanottavien ylituomareiden tulisi valmistautua koetallennusohjelman käyttämiseen. Uusi koetallennus mahdollistaa ylituomarin tunnistautumisen. Tavallisten yksipäiväisten kokeiden yhteydessä tunnistautumista ei tarvita ja koesihteeri voi käyttää ohjelmaa samoin kuin ennenkin. Koko koekauden koetulosten lähettäminen eteenpäin ei kuitenkaan onnistu ilman tunnistautumista.
Ylituomari: Tarkista kennelliiton omakoirassa, että sinulla on sinne määriteltynä toimiva sähköpostiosoite!
Saat kirjautumisessa tarvittavat tunnukset sähköpostiisi.

Ylituomareille luodaan yksilölliset tunnukset perustuen ylituomarin numeroon (kennelliiton jäsennumero) ja omaan henkilökohtaiseen salasanaan. Ellei joku ylituomareista halua tai kykene koesuoritusta kirjaamaan koneelle, tulee lähipiiristä löytyä sen tehtävän hoitava henkilö. Henkilön tulee olla sellainen, että ylituomari voi luottamuksella antaa myös omat tunnuksensa hänen käyttöönsä.

Koetallennusohjelma, ohjeet ja tallennusohjelman koulutusdiat löytyvät linkistä:

http://koiratietokanta.fi/koetallennus/index.html
Marika Tuomela
Sisulla ja hymyllä

kaartilaismartta
Viestit: 39
Liittynyt: 19 Helmi 2016, 15:01
Viesti:

Re: Jaosto tiedottaa

Viesti Kirjoittaja kaartilaismartta » 13 Elo 2018, 14:47

Muistutuksena:
Tarkistakaa kisojen ohjeet ennen osallistumista


Useiden linnunhaukun arvokisojen ohjeita on päivitetty (Haukku-ottelun karsintakokeen valintaohje, Metsopoika, Koppelohaukut), joten käykää tarkistamassa kokeiden ohjeet alta löytyvästä linkistä:
https://spj.fi/jarjesto/jarjesto/saanto ... omakkeita/
Esimerkiksi Haukku-ottelun lisäpisteiden kertymisessä edelliseltä koekaudelta hyväksytään vain yksi tulos, joka on oltava saavutettu kyseisen
kennelpiirin karsintakokeen jälkeen.


Haukkurikasta syksyä kaikille! Koekausi starttaa taas pian!
Marika Tuomela
Sisulla ja hymyllä

kaartilaismartta
Viestit: 39
Liittynyt: 19 Helmi 2016, 15:01
Viesti:

Re: Jaosto tiedottaa

Viesti Kirjoittaja kaartilaismartta » 30 Elo 2018, 10:49

Tee pienpetotesti ja voita B-bark-koirapaikannin!
Suomen Pystykorvajärjestön Suomenpystykorvajaosto järjestää pienpetotestikilpailun, jonka palkintona on B-bark-koirapaikannin sekä vuoden lisenssi siihen.
Kilpailu on tarkoitettu järjestön omille roduille eli suomenpystykorville, pohjanpystykorville ja karjalankarhukoirille. Kilpailuaika on 1.8.2018-30.4.2019 ja testilomakkeet tulee palauttaa 15.5.2019 mennessä. Voittaja arvotaan kisa-aikana pienpetotestistä hyväksytyn suorituksen saaneiden koirien kesken. Sama koira voi osallistua paikantimen arvontaan useammalla testillä (näätä, minkki, supikoira, kärppä, kettu ja mäyrä).

Pienpetotestin avulla on tarkoitus saada tietoa pienpedoille toimivista koirista jalostusta varten. Jos koira pelaa hyvin pienpedoille, testin tekeminen on helppoa. Se vaatii mukaan ainoastaan arvostelulomakkeen täyttöön etukäteen perehtyneen metsästäjän, joka toimii testin "tuomarina".

Lisätietoja testistä löytyy Suomen Pystykorvajärjestön kotisivuilta tai saa Petri Siiroselta: 0400 537 607 /petri.siironen3(at)gmail.com
Palkinto arvotaan Pystykorvapäivillä Oulussa 29.6.2019. Pannan ja lisenssin lahjoittaa B-bark.

Testistä löytyy tietoa täältä: https://drive.google.com/file/d/0B2pbLh ... UyMk0/view
ks. myös pienpetotestin arvostelulomake: https://drive.google.com/file/d/0B5vPFv ... l4cGs/view
Marika Tuomela
Sisulla ja hymyllä

Uimonen
Viestit: 180
Liittynyt: 09 Tammi 2009, 22:29

Re: Jaosto tiedottaa

Viesti Kirjoittaja Uimonen » 30 Elo 2018, 13:23

Hieno veto jaostolta! :thumbsup:
Sami Havia
Hieno Koira, hieno Harrastus!

kaartilaismartta
Viestit: 39
Liittynyt: 19 Helmi 2016, 15:01
Viesti:

Re: Jaosto tiedottaa

Viesti Kirjoittaja kaartilaismartta » 03 Syys 2018, 18:15

Suomenpystykorvat ovat menestyneet viime viikonloppuna mm. Linnunhaukun Pohjoismaiden Suomi-Ruotsi-Norja maaottelussa sekä Hirvikoirien Maaottelukarsinnassa!

Pohjoismaiden linnunhaukun maaottelu kisattiin Keski-Suomessa Uuraisilla 31.8.-2.9.2018. Kaksipäiväisiin pohjoismaisiin mestaruuskisoihin saapuu neljä koiraa Suomesta, Ruotsista sekä Norjasta. Kahden päivän aikana parhaan yksittäisen koetuloksen saavuttanut koira palkitaan vuoden 2018 Pohjoismaiden mestari tittelillä.
Vuosittain pohjoismaiden kesken järjestettävä mestaruuskisa on samalla maaottelu, jossa kolmen parhaan koiran yhteistulos/maa ratkaisee maiden sijoituksen.
Maaottelu järjestettiin nyt 23. kerran.
Pohjoismaiden mestariksi kruunattiin Marjakankaan Kamu, omistaja Jukka Tarkkonen Kouvolasta 97 pisteellä.
Maaottelun voitti Ruotsi 259p, toinen oli Suomi 248p ja kolmas Norja 220p.
Tulokset
https://www.kspunamustat.net/tulokset

Suomen Laikajärjestön Hirvikoirien maaottelukarsinta puolestaan kisattiin Puolangalla lauantaina 1.9.2018.
Kilpailun voittajaksi tuli huimalla 95 pisteellä suomenpystykorva Illansuun Kustaa, omistaja Hannu Petäjäjärvi, Ranua. Toiseksi sijoittui myös kotimaisen rodun edustaja, karjalankarhukoira Kuohukorven Jaki, omistaja Jari Hakulinen, Lahti, saavutettuaan 91,5 pistettä.
Kisan viisi parasta koiraa jatkaa Norjaan maaotteluun ja kuudes koira on varalla.

1. 49/1 Illansuun Kustaa om. Hannu Petäjäjärvi, Ranua HIRV1 95,00 p.
2. 48/1 Kuohukorven Jaki om. Jari Hakulinen, Lahti HIRV1 91,50 p.
3. 42/1 Hiltujakin Kusti om. Pentti Tuovinen, Joroinen HIRV1 88,00 p.
4. 305/2 Katajatöyrän Hilla om. Juha Kotiranta, Kurikka HIRV1 79,50 p.
5. 42/1 Keturimäen Pexi om. Heikki Haapsaari, Turku HIRV1 78,00 p.
Tulokset
http://www.laikajarjesto.fi/maaottelutulokset


Onnittelut !
Marika Tuomela
Sisulla ja hymyllä

kaartilaismartta
Viestit: 39
Liittynyt: 19 Helmi 2016, 15:01
Viesti:

Re: Jaosto tiedottaa

Viesti Kirjoittaja kaartilaismartta » 19 Syys 2018, 19:30

Koekausi on startannut mukavasti ja tässäpä vielä muistutuslistaa päivittyneistä ohjeista vanhoille harrastajille sekä kokeisiin osallistuminen pähkinänkuoressa teille, jotka vasta suunnittelette kokeisiin osallistumista. Jos ensimmäisen koekäynnin suhteen on ohjeista huolimatta epäselvyyttä ja jännitystä, laita vaikka yksityisviestiä. Lopussa vielä tietoa pienpetotestistä.MUISTUTUSLISTA

POIMINTOJA PÄIVITTYNEISTÄ LINNUNHAUKKUKOKEEN SÄÄNNÖISTÄ


-Kaikki koirat kisaavat yhdessä luokassa (LINT).
-Kokeessa voi saada yhteensä 100 pistettä. Jos koira saavuttaa vähintään 75 pistettä, se saa 1. tuloksen (LINT 1), 65 p = LINT 2, 50 p = LINT 3. (Neljällä LINT 1- tuloksella koiralle voi anoa käyttövalion arvon.)
-Tutkan käyttö on sallittua koiranohjaajan näin halutessa (rastitaan samaan tapaan kuin pyytyöskentely ennen koe-erän alkua). Valintaa ei saa muuttaa kesken koetta, eikä tutkan tietoja saa poistaa ennen kokeen purkua ylituomarille ja kokeen päättymistä. Koiran noutamisesta tutkan avulla huonon yhteydenpidon vuoksi annetaan virhepisteitä (mikäli koiran viivyttelylle ei löydy paikalta hyvää syytä).
-Haukun ja kyselyn ero – Kun lintu on hyväksyttävän merkinnän alueella, koiran jatkuva kysely lasketaan haukuksi kun sen tiheys ylittää 40 haukahdusta minuutissa. Pitkäkestoinen kysely tulkitaan siis haukuksi (tai tyhjäksi haukuksi), kun sen tiheys ylittää 40/min. Jos lintu karkkoaa ennen kiinteän haukun saantia, kyseessä on kuitenkin ensihaukku, (vaikkei varsinaista haukkuaikaa olisi ehtinytkään kertyä). Kiitettävä haukkutiheys on yli 90 haukahdusta minuutissa äänenantopisteitä laskettaessa.
-Jos lintua ei saada koiran haukun jälkeen karkotettua, se ei ole samassa paikassa enää löytömahdollisuus.
-Merkinnässä 30 metrin sääntö tarkoittaa, että haukkua ei hyväksytä, jos koira merkkaa koko ajan tai pääosan haukkuajastaan väärää puuta yli 30 metriä linnun istumapuusta.
-Merkintäpisteiden määrä riippuu näköhavainnon saamisen lisäksi myös ryhmän ja koiran välisestä etäisyydestä.
-Keskimääräinen liian harva yhteydenpito alentaa hakupisteitä seuraavalla tavalla: > 15 minuuttia -1 piste, > 25 minuuttia -2 pistettä, > 35 minuuttia -3 pistettä, > 45 minuuttia -4 pistettä.

-Näyttelyvaatimukset LINT-kokeisiin:
Koiralla ei pääsääntöisesti tarvitse olla näyttelytulosta ennen kokeeseen osallistumista. Joidenkin kokeiden ohjeissa tämä kuitenkin vaaditaan, joten perehdy aina koekohtaisiin ohjeisiin - esim. Haukku-ottelu, Hirviherra, Pohjanpystykorvien SM-haukut - vaatimuksena näihin kokeisiin on käyttövalion arvoon (FI KVA) vaadittava näyttelypalkinto eli vähintään laatuarvostelun palkinto Hyvä (H) joka täytyy olla saavutettuna koiran täytettyä 15 kuukautta, ja puolestaan Metsopoika-otteluun osallistuva koira ei saa olla täyttänyt kolmea (3) vuotta kilpailupäivänä ja sen tulee olla palkittu koiranäyttelyssä vähintään laatuarvostelun hyvä (H) palkinnolla yli 9 kk ikäisenä.
(Kaikki linnunhaukkukokeeseen osallistuvat koirarodut ovat käyttökoiria eivätkä ne voi saada muotovalion arvoa ilman koetulosta. Riittävä koetulos on esimerkiksi LINT 1 tai kaksi kertaa LINT 2.)

-Koekauden linnunhaukkukokeet:
Linnunhaukkukokeet ovat joko arpakokeita tai koekauden kokeita. Arpakokeisiin osallistuu samanaikaisesti monta koiraa, ja kullekin koiralle arvotaan oma koemaasto. Koekauden kokeissa koiranohjaaja hankkii palkintotuomarin ja valitsee itse ajan (20.8 - 28/29.2 välisenä aikana) sekä koemaaston (johon hänellä tai palkintotuomarilla on metsästysoikeus). Ylituomarille ilmoittaudutaan viimeistään koekäyntiä edeltävänä päivänä ja koemaksu tulee olla maksettuna ennen kokeen aloittamista (kullakin piirillä on omat maksuohjeensa).
Koira saa osallistua koekauden kokeisiin, jos sillä ei ole vielä pitkistä kokeista saatua kahta LINT 1- tulosta taikka muutoin käyttövalion arvoon vaadittavia neljää LINT 1-tulosta. Pitkään kokeeseen siis EI voi osallistua koira, joka on:
saavuttanut käyttövalion arvoon oikeuttavat koetulokset
saavuttanut koekauden kokeista yhteensä kaksi LINT 1 tulosta
saavuttanut koekauden kokeista yhden AVO 1 tuloksen ja yhden LINT 1 tuloksen.
(Esimerkki: Koira jolla ei ole LINT 1 tulosta ja joka on saavuttanut aiemmilta koekausilta esimerkiksi AVO1 tuloksensa arpakokeesta sekä max VOI2 tuloksen tämän jälkeen, voi osallistua myös pitkiin kokeisiin kunnes on saavuttanut niistä 2 x LINT 1 tuloksen.)

Linnunhaukkukokeen säännöt:
https://spj.fi/lint-saannot-1-8-2018-alkaen/
LINNUNHAUKKUKOKEISIIN OSALLISTUMINEN PÄHKINÄNKUORESSA

Linnunhaukkukokeisiin saavat osallistua yhdeksän kuukautta täyttäneet rekisteröidyt suomenpystykorvat, pohjanpystykorvat, karhukoirat ja laikat. Linnunhaukkukokeissa ei vaadita koiralta mitään huippuominaisuuksia. Jos koira hakee lintuja vähintään 100-150 metrin etäisyydellä isännästä ja haukkuu niitä 10 minuuttia, sillä on hyvät edellytykset menestyä kokeessa. Useimmat koetoiminnan aloittaneet huomaavat pitäneensä koirallaan liian korkeaa kynnystä ensimmäiseen kokeeseen osallistumiseen.
Koetoiminnan tärkein anti on saada mahdollisimman erisukuisia metsässä toimivia koiria esiin jalostusta varten, ja sitä kautta mahdollistamaan mahdollisimman eriperintäisen toimivan koirakannan myös tulevaisuudessa.

Koekalenterit julkaistaan heinäkuun Koiramme-lehdessä ja esimerkiksi Suomen pystykorvajärjestön keskustelupalstalla ( https://omakoira.kennelliitto.fi/Tapaht ... =M&S=1&L=1 ). Ilmoittautumisten vastaanottaja kertoo käytännön asioita osallistumisesta.
Koetoiminta antaa enemmän, jos käyt palkintotuomarikurssin, koska tuomarina näet myös toisten omistamien koirien työskentelyä. Kennelpiirit järjestävät palkintotuomareiden peruskursseja vuosittain yleensä elokuussa. Niistäkin saat tietoja esimerkiksi kennelliiton sivuilta tapahtumakalenterista ( viewforum.php?f=14 ).

Linnunhaukkukokeissa arvostellaan neljän tunnin erän aikana koiran kyky haukkua kanalintuja. Koiran arvostelee maastossa palkintotuomari, jonka laatiman arvostelun vahvistaa kokeen ylituomari. Tuomari ei saa olla jäävi koiraa tai koiranohjaajaa kohtaan (jääviyssäännöt: https://www.kennelliitto.fi/lomakkeet/y ... kilpailuja ). Kokeen aloittaminen maastossa ilmoitetaan ylituomarille esimerkiksi puhelimella tai tekstiviestillä. Kokeen jälkeen palkintotuomari antaa ylituomarille selvityksen kokeen kulusta esimerkiksi puhelimella. Kokeen purkutilaisuus pyritään pitämään välittömästi, kuitenkin viimeistään viikon kuluessa koesuorituksesta. Tulos on voimassa kun ylituomari on vahvistanut sen. Ylituomari tai kokeen järjestäjä ilmoittaa tuloksen koiranohjaajalle. Tulos tulee merkitä kokeen suorittamispäivälle. Ylituomari lähettää tarkastamansa ja vahvistamansa koepöytäkirjan sekä koirakohtaisen pöytäkirjan viikon kuluessa tuloksen vahvistamisesta kennelpiirille.
Kokeisiin ei saa osallistua: sairas koira, kiimainen narttu, kantava narttu 30 vuorokautta ennen arvioitua penikointia ja 42 vuorokautta penikoimisen jälkeen, eikä koira, joka ei täytä SKL:n voimassa olevia rokotus-, tunnistusmerkintä- ja antidopingsääntöjä. Koiran tulee olla rokotettu asianmukaisesti myös pitkään kokeeseen osallistumista varten.
Linnunhaukkukokeen säännöt https://spj.fi/lint-saannot-1-8-2018-alkaen/PIENPETOTESTI

Pienpetotestin avulla on tarkoitus saada tietoa pienpedoille toimivista koirista jalostusta varten. Jos koira pelaa hyvin pienpedoille, testin tekeminen on helppoa. Se vaatii mukaan ainoastaan arvostelulomakkeen täyttöön etukäteen perehtyneen metsästäjän, joka toimii testin "tuomarina". Pienpetotesti on epävirallinen testi, jonka tulokset tallennetaan ainoastaan rotujärjestöjen tietokantoihin.
Kuluvana kautena lisäksi Suomen Pystykorvajärjestön Suomenpystykorvajaosto järjestää pienpetotestikilpailun, jonka palkintona on B-bark-koirapaikannin sekä vuoden lisenssi siihen.
Kilpailu on tarkoitettu järjestön omille roduille eli suomenpystykorville, pohjanpystykorville ja karjalankarhukoirille. Kilpailuaika on 1.8.18-30.4.19 ja testilomakkeet tulee palauttaa 15.5.19 mennessä. Voittaja arvotaan kisa-aikana pienpetotestistä hyväksytyn suorituksen saaneiden koirien kesken. Sama koira voi osallistua paikantimen arvontaan useammalla testillä (näätä, minkki, supikoira, kärppä, kettu ja mäyrä).
Lisätietoja testistä löytyy Suomen Pystykorvajärjestön kotisivuilta tai saa Petri Siiroselta: 0400 537 607 /petri.siironen3(at)gmail.com
Palkinto arvotaan Pystykorvapäivillä Oulussa 29.6.2019. Pannan ja lisenssin lahjoittaa B-bark.
Testistä löytyy tietoa täältä: https://drive.google.com/file/d/0B2pbLh ... UyMk0/view
ks. myös pienpetotestin arvostelulomake: https://drive.google.com/file/d/0B5vPFv ... l4cGs/view
Marika Tuomela
Sisulla ja hymyllä

kaartilaismartta
Viestit: 39
Liittynyt: 19 Helmi 2016, 15:01
Viesti:

Re: Jaosto tiedottaa

Viesti Kirjoittaja kaartilaismartta » 06 Loka 2018, 15:48

Suomenpystykorvien suomenmestaruutta ratkotaan tänä viikonloppuna Pudasjärvellä. Keskuspaikkana Haukku-ottelulle on hotelli Iso-Syöte. Livetulosseurantaan pääse alla olevasta linkistä
tulosseuranta:
https://docs.google.com/spreadsheets/u/ ... ingle=true

Kilpailujen virallinen sivusto:
https://kilpailut.spj.fi/events/haukkuottelu-2018/

Kilpailu löytyy myös Facebookista!
https://www.facebook.com/Haukkuottelu
Marika Tuomela
Sisulla ja hymyllä

kaartilaismartta
Viestit: 39
Liittynyt: 19 Helmi 2016, 15:01
Viesti:

Re: Jaosto tiedottaa

Viesti Kirjoittaja kaartilaismartta » 08 Loka 2018, 11:17

Haukku-ottelun tulokset

Yksi kaikkien aikojen kovatasoisimmista Haukku-otteluista on saatu päätökseen. Kovista haastajista huolimatta Karahkan Eka-Essi ei suostunut luopumaan kruunustaan, vaan nappasi toisen Suomen mestaruutensa. Lämpimät onnittelut niin Essille kuin hyviä tuloksia haukkuneille haastajillekin!

Kolmen kärki: M-18 Karahkan Eka-Essi FI22432/13, om. Sauli ja Pirkko Halttunen, Siilinjärvi
hopeaa Rota FI31248/15, om. Thommy Svevar, Sundom (oikealla)
pronssia Peijakkaan Muksa FI35001/16, om. Heikki Niemelin, Oulu

Voittajakolmikon kuvan ja muut tulokset löytyvät linkin takaa Tulokset-välilehdeltä:
https://kilpailut.spj.fi/events/haukkuottelu-2018/
Marika Tuomela
Sisulla ja hymyllä

kaartilaismartta
Viestit: 39
Liittynyt: 19 Helmi 2016, 15:01
Viesti:

Re: Jaosto tiedottaa

Viesti Kirjoittaja kaartilaismartta » 10 Loka 2018, 14:55

Haukku-ottelu sai mukavasti medianäkyvyyttä

YLE vieraili Haukku-ottelussa. Kuuntele Radio Suomen lauantailähetys täältä:
https://areena.yle.fi/1-4553207?utm_sou ... -web-share

Maaseudun Tulevaisuus lehdestä toimittaja Tanja Heikkonen oli mukana maastossa pronssille sijoittuneen Heikki Niemelinin ja Peijakkaan Muksan mukana. Lue juttu täältä (vaatii kirjautumisen tai kokeilujakson): https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/era ... 0#cxrecs_s

Maaseudun tulevaisuuden juttu myös kuvina täällä:
https://drive.google.com/drive/folders/ ... sp=sharing

Kennelliiton artikkeli Haukku-ottelusta
https://www.kennelliitto.fi/tietoa-meis ... uonna-2018
Marika Tuomela
Sisulla ja hymyllä

kaartilaismartta
Viestit: 39
Liittynyt: 19 Helmi 2016, 15:01
Viesti:

Re: Jaosto tiedottaa

Viesti Kirjoittaja kaartilaismartta » 23 Loka 2018, 11:52

Tuoreimmat kenneluutiset
http://kenneluutiset.kennelliitto.fi/

Mukana muunmuassa sankarikoirien palkitseminen - yksi sankarikoirista on suomenpystykorva Piitu Kuusamosta. https://www.kennelliitto.fi/tietoa-meis ... amisesta-1
Marika Tuomela
Sisulla ja hymyllä

kaartilaismartta
Viestit: 39
Liittynyt: 19 Helmi 2016, 15:01
Viesti:

Re: Jaosto tiedottaa

Viesti Kirjoittaja kaartilaismartta » 03 Marras 2018, 12:06

Hirviherra 2018 kisattiin 2.11 Siilinjärvellä.
Voittajaksi selviytyi FI35512/13 ILLANSUUN KUSTAA, omistaja Hannu Petäjäjärvi, huikealla 95 pisteellä. Kustaa haukkui samalla itsensä käyttövalioksi.
Kisasivut:
https://kilpailut.spj.fi/events/hirviherra-2018/
Tulokset:
http://koiratietokanta.fi/hirvikoetulok ... 181102.htm
Marika Tuomela
Sisulla ja hymyllä

kaartilaismartta
Viestit: 39
Liittynyt: 19 Helmi 2016, 15:01
Viesti:

Re: Jaosto tiedottaa

Viesti Kirjoittaja kaartilaismartta » 08 Marras 2018, 10:53

Tärkeää tietoa ensi vuoden syksyn koekalenterien suunnitteluun!
Haukku-ottelu 2019 järjestetään 5-6.10.19 ja Pohjoismaiden mestaruusottelu Ruotsissa 28-29.9.19, joten lohkojen on oltava viimeistään 21-22.9.19. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että piirinmestaruuskokeet on järjestettävä ennen näitä, eli 7-8.9.19, tai aiemmin. Joissakin piireissä kisaan vaaditaan tuloksia sekä edelliseltä että kuluvalta koekaudelta, joten kokeiden ajoittaminen alkukauteen tai piirinmestaruuskokeen sääntöjen muuttamisen tarpeen voi ottaa huomioon kussakin piirissä tarpeiden mukaisesti.
Marika Tuomela
Sisulla ja hymyllä

kaartilaismartta
Viestit: 39
Liittynyt: 19 Helmi 2016, 15:01
Viesti:

Re: Jaosto tiedottaa

Viesti Kirjoittaja kaartilaismartta » 06 Joulu 2018, 13:42

METSOPOIKA 2018 kisataan 8.12.2018 Mikkelissä.
Metsopoika-ottelu järjestetään alle 3 vuotiaille suomenpystykorville ja pohjanpystykorville varhaiskypsien linnunhaukkujien esiinsaamiseksi.

Kisojen seuranta ja osallistuvat koirat löytyvät täältä

https://kilpailut.spj.fi/events/metsopoika-2018/
Marika Tuomela
Sisulla ja hymyllä

kaartilaismartta
Viestit: 39
Liittynyt: 19 Helmi 2016, 15:01
Viesti:

Re: Jaosto tiedottaa

Viesti Kirjoittaja kaartilaismartta » 27 Joulu 2018, 20:37

Suomenpystykorvajaoston sähköpostikokouksen pöytäkirja 7/2018

Aika: 12.12.2018 klo 19.00 – 16.12.2018 klo 18
Paikka: Sähköpostikokous
Läsnä: Antti Korhonen, Juha-Petteri Lehtonen, Petri Siironen, Pekka Tiainen, Thommy Svevar, Teemu Moilanen, Kaisa Huttunen ja Marika Tuomela

1 KOKOUKSEN AVAUS Puheenjohtaja avasi kokouksen

2 KOKOUS PÄÄTÖSVALTAINEN Kokous todetaan päätösvaltaiseksi


3 VUOSIMALJA SÄÄNNÖN PÄIVITTÄMINEN

Linnunhaukkukokeiden siirtyessä yksiluokkaiseen systeemiin, niin on tullut tarve päivittää vuosimalja sääntö. Säännön päivittäminen on laadittu yhteistyössä muiden rotujaostojen kanssa. Heikki Niemelin on toiminut päivitysprosessin vetäjänä.

Päätös: Suomenpystykorvajaosto hyväksyy vuosimalja säännön päivitykset pienin muutoksin ja esittää hallitukselle säännön hyväksymistä.


4 SUOMENPYSTYKORVAN TUKIHENKILÖIDEN YHTEYSHENKILÖ

Suomenpystykorvalla on ns. tukihenkilöverkosto, johon kuuluu noin 40-50 henkilöä ympäri Suomea. Pekka Salomäki perusti tukiryhmän muutamia vuosia sitten ja oli aktiivisesti yhteydessä henkilöihin. Pekan luovuttua kesällä yhteyshenkilö tehtävistä, valittiin jatkajaksi Petteri Lehtonen. Pekka Salomäki lupautui takaisin kyseiseen tehtävään, jossa hän on toiminut hyvin aktiivisesti.

Päätös: Suomenpystykorvajaosto valitsee Pekka Salomäen
suomenpystykorvan tukihenkilöiden yhteyshenkilöiksi.


5 MUUT ESILLE TULEVAT ASIAT

- Petri Siironen esittää kohtaan muut asiat, että pyydämme Suomenpystykorvajaoston puolesta hallitusta antamaan kiitos kirjelmän Luke:lle ja Riistakeskukselle, siellä tehdystä isosta työstä metsästysasetuksen muutokseen, joka mahdollistaa pidemmät linnustusajat, Suomenpystykorvan metsästys tulevaisuudelle hieno päätös. - Marika Tuomelaa on pyydetty kartoittamaan Ensi kesän pystykorvapäivien majoitustarvetta pystykorvajaoston puolelta mahd. pian. Päivät siis juhannuksen jälkeisenä viikonloppuna Oulussa. Varataan tässä vaiheessa jaostolle ja jalostusryhmälle majoitukset kesäpäiville. Periaate, että kaikki osallistuisivat kesäpäiville.
Kokous päättyi kello 18:00
Pöytäkirjan laatijat
Antti Korhonen Marika Tuomela
Marika Tuomela
Sisulla ja hymyllä

kaartilaismartta
Viestit: 39
Liittynyt: 19 Helmi 2016, 15:01
Viesti:

Re: Jaosto tiedottaa

Viesti Kirjoittaja kaartilaismartta » 08 Tammi 2019, 23:05

Pieni vilkaisu jo tulevaan kesään!
Pohjanpystykorvien kesäpäivät ja suomenpystykorvien pystykorvapäivät järjestetään vuonna 2019 kertaluonteisesti yhdistettynä tapahtumana Oulussa juhannuksen jälkeisenä viikonloppuna. Mukaan ovat tervetulleita järjestön jäsenien lisäksi kaikki niin pystykorvista kuin haukkuvilla lintukoirilla metsästyksestä kiinnostuneet. Paikan päällä on koko perheelle soveltuvaa ohjelmaa, paijauksesta nauttivia koiria, kioski sekä iloisia koiraihmisiä yli roturajojen!

Tapahtuman ohjelmaa päivitetään tapahtuman facebook-sivulle sitä mukaa kun se varmistuu.
https://www.facebook.com/events/2232109163775935/

Tervetuloa mukaan sankoin joukoin viettämään kesäpäiviä meren äärelle keskelle Suomea!

Majoitusvaraukset ovat jo käynnissä:
https://spj.fi/pystykorvapaivien-majoitus/
Marika Tuomela
Sisulla ja hymyllä

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Paljon porua, vähän villoja”