Pystykorvan tekoja

Tämän otsikon alla keskustellaan kaikista kotimaisilla metsästyspystykorvilla metsästämiseen liittyvistä asioista

Valvojat: Valvoja6, Valvoja5, Valvoja2, Valvoja4, Valvoja8, Valvoja9, Valvoja3, Valvoja7, Valvoja1

JAA
Viestit: 29
Liittynyt: 02 Maalis 2019, 20:42

Re: Pystykorvan tekoja

Viesti Kirjoittaja JAA » 18 Touko 2019, 20:15

Ja eikun tas mennän. Jänikset. Liki valkoturkkiset pompotinkoneet, joille suvun jatkaminen on tärkein asia maailmassa juuri tällä hetkellä. Lisätään siihen kaikkeen ihanuuteen vielä joulupukin apulaiset porot. Viime- ja edellisenä syksynä porokohtaamiset oli Joikulle harvinaisia ollessamme Kuusamossa. Nyt nuo kumpikin nelijalkainen metsän rotu on alkanut piinaamaan minua ja Joikua. Keskellä kirkasta päivää tulee 3-4 jänistä keskellä tietä vastaan. Joikulla huuto mahtava ja biorytmit sekaisin. Tien päässä poroja. Sama hunttuaminen jatkuu. Kun tullaan kotiin, on Joiku ikkunassa vahtimassa ,josko noita vempuloita näkyisi. Mutta nyt täytyy pyytää viisaammilta apuja.
Nyt pelkään, että nuo porot aiheuttaa meille tulevana syksynä ongelmia. Kuinka saan Joikun kiinnostuksen vähenemään poroihin? Käy turhan kuumana niille. Vuotiaana haukkui hirveä pari tuntia ennekuin sain haukulta pois. Sitten on jättänyt hirvet, mutta nyt nuo porot antaa aihetta johonkin koulutus tapahtumaan. Olisin kiitollinen hyvistä vinkeistä 3 vuotiaan koiran saamiseksi porovapaaksi. Kiitos jo etukäteen.Toivottavasti en ole myöhässä koulutuksesta. Jos olen, niin oma vika.
Jyrki Pulliainen

JAA
Viestit: 29
Liittynyt: 02 Maalis 2019, 20:42

Re: Pystykorvan tekoja

Viesti Kirjoittaja JAA » 25 Touko 2019, 17:12

Ilmeisesti kenelläkään muulla ei ole pystykorvaa, joka olisi kiinnostunut poroista, koska neuvoja ei ole tullut. Mutta ei se mitään. Sain viikolla kuulla eräästä onnettomasta kukkometsosta, joka terrorisoi lähialueella liikkuvia koiria ja niitten palvelijoita. Kävimme Joikun kanssa katsomassa ko. paikkaa ja sieltähän tuo soidinpaikalta häädetty vanha kukko löytyi. Kukko antoi itsestään ensin uhkailevan kuvan.Mutta kun huomasi Joikun, nousi vieressä olevaan mäntyyn. Joikulle täydellinen haukku (flektin päässä) n. 20 minuuttia ja kukko ei lähe mihinkään. Rouva oli jo sitä mieltä, että mennään pois, niin ajattelin mielessäni mitähän tuo tumais jos heittäis kävyllä. No lähtihän se. Mutta seuraavaan puuhun. Ei olis ollut uusintahaukku. Kymppi vielä kuunneltiin ja sitten päätettiin rouvan kanssa poistua takavasempaan. Joikuressukka ei valitettavasti ymmärtänyt meidän ihmispalvelijoiden tekemisiä. Kotiin tulessamme antoi tesu kuuluvan vastalauseryöpyn. Anteeksi kanssa-asujat. Koko kerrostalo raikui. Että näin tällä kertaa.
Jyrki Pulliainen

JAA
Viestit: 29
Liittynyt: 02 Maalis 2019, 20:42

Re: Pystykorvan tekoja

Viesti Kirjoittaja JAA » 01 Kesä 2019, 22:02

Joo. Vai mitenkähän tämän sanoisi. Viimeinen muuttokuorma on sitten saatu Posiolle. Keskiviikkona ajettiin Etelä-Savoon ja tehtiin lopulliset tavaran vekslaukset. Tuli hieman suru puseroon, kun katsoi tuota Joikua. Iki-ihana puutarha, jota niin monta kertaa sai käännellä ja nauttia sen tuoksuista. Istuksia pihaterassilla ja haistella huumaavia tuoksuja ja nauttia auringon lämmöstä. Se tuolta pojalta jää nytten unholaan. Mutta onneksi jää kuitenkin mökki, jonka nautintoihin hän saa tarttua juhannuksen jälkeen kuukauden ajaksi. Sain muuten oman autoni perjantaina pois pajalta. Ei mennyt kuin vajaa kuukausi vaihdelaatikon korjauksessa, eli ei mennyt kuin strömsössä . En anna firmalle kovin hyvää arvosanaa. No tänään kuitenkin kotiposiolla. Tavarat on 60% paikoillaan. Joikun kanssa käytiin vielä eilen morjestamassa vanhaa tuttua eläinlääkäriä joka teki polvitarkastuksen. Ei ollut koira tälläkertaa yhteistyöhalukas. Antoi itsestään lähtemättömän vaikutuksen, jota kunnioitettu eläinlääkäri voi muistella myöhemmin. Polvet kuitenkin 0/0. Nyt kuitenkin täällä. Joiku kun teki muuttokuorman purun jälkeen kalustotarkastuksen, todetakseen kaluston kuuluvan tänne. Sitten kävi hän ukon sänkyyn nukkumaan,varmaan todetakseen, että näin tällä kertaa.
Jyrki Pulliainen

JAA
Viestit: 29
Liittynyt: 02 Maalis 2019, 20:42

Re: Pystykorvan tekoja

Viesti Kirjoittaja JAA » 09 Kesä 2019, 21:45

Ja sitten. Kaksi päivää Kuusamossa Metsästys- ja Kalastusseuran järjestämissä koiranäyttelyissä talkootöissä. Kumpanakin aamuna kello soi klo 05.15. Punainen Joiku oli molempina aamuina sitä mieltä, että nyt on ukolla jotain tekeillä, mikä koskee häntä. Kumpanakin aamuna rakas punaturkkinen joutui kuitenkin pettymään. Varmaan Joikun päässä kiersi ajatuksia, miksi kello on ollut soimassa, ja minä en pääse mukaan, tai miksi Ukon tekeminen on liki samanlaista kuin lähdettäisiin erälle,ja kaikista pahin! Ukko haisee toisille koirille kun tulee kotiin. Kumpanakin aamuna oli Joiku lähtöni jälkeen istunut n. tunnin olohuoneen sohvalla ja katsonut ikkunasta ulos. Rouva oli saanut oikein houkutella punaturkkisen lenkille. Asiasta kolmanteen. Oli todella miellyttävää todeta, miten Kuusamon Metsästys-ja Kalastusseuran jäsenet ottivat vastaan tällaisen etelän vetelän, tähän näyttely talkooseen. Jäsenenä en kuitenkaan ole ollut kuin vajaat pari vuotta. ISO KIITOS. Mutta annappas olla kun tulin kumpanakin päivänä kotiin. Joiku tarkisti kaikki vaatteeni, kenkäni, kaulani ja vielä korvan takuset, josko jotain moitittavaa on ukon luvattomasta poissaolosta ja siihen lisättynä puolentunnin tuijotus . Onneksi kumpanakin päivänä olen selvinnyt puntiksestani pitkällä lenkillä ja isoilla hyvittelyillä. Rouva ei ole vielä kertonut omaa vaatimusta asian tiimoilta. Ehkäpä se illan aikana selviää, jos en pääse livahtamaan nukkumatin valtakuntaa. Joiku tulee kuitenkin nukkumaan viereeni. Uutiset kertovat huonoja uutisia säiden puolesta. Taitaa tulla sellaiset kelit tänne pohjoiseen, jota kukaan pystykorvamies haluaisi. Huonolta näyttää, mutta toivotaan meteorologien virhettä. Kohti keskikesän rientoja ja uusia haasteita.
Jyrki Pulliainen

JAA
Viestit: 29
Liittynyt: 02 Maalis 2019, 20:42

Re: Pystykorvan tekoja

Viesti Kirjoittaja JAA » 13 Kesä 2019, 21:47

Yksi pahimmista painajista mitä pystykorvamiehelle voi sattua, tapahtui tänään. Kävin korvalääkärissä, ja lääkäri sanoi. Olet käytännössä kuuro oikean korvan osalta, ja vasemmasta korvasta on hävinnyt kuulo 60%. Ilmankos rouvan käskyt ja määräykset eivät ole kuuluneet. Nyt kun mietin aikajanaa taaksepäin, niin tulee mieleeni Joikun käytös. Kaksi vuotta sitten alkoi Joiku tulla joka ilta sänkyyn kun menin nukkumaan. Jokailtainen korvien puhdistus tuntui aluksi miellyttävältä. Myöhemmin rasittavalta. Myös välillä tapahtuva vahtiminen on varmaan tähän liittyvä juttu. Olen lukenut, ja kuullut koirien vaistosta meitä ihmispalvelijoita kohtaan. Koira vaistoaa, kun palvelijalla ei kaikki ole hyvin.
No nyt alkaa sitten lekuri reissut. Katotaan mitä lääketiede pystyy tekemään. Olisi vaan pitänyt lukea koiraa paremmin riittävän ajoissa.
Nyt jäädään Joikun kanssa kesälomalle,( ja sairaslomalle ) ja katotaan mitä kesä tuo.
Hyvää kesää!
Jyrki Pulliainen

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Metsästyskeskustelut”