Jalostustavotteiden mukainen

Tämän otsikon alla keskustellaan karjalankarhukoiriin liittyvistä asioista.

Valvojat: Valvoja8, Valvoja9, Valvoja3, Valvoja7, Valvoja1, Valvoja6, Valvoja5, Valvoja2, Valvoja4

Vastaa Viestiin
pentti koskelo
Viestit: 893
Liittynyt: 27 Helmi 2014, 11:47

Jalostustavotteiden mukainen

Viesti Kirjoittaja pentti koskelo » 05 Joulu 2017, 12:56

Katselin tuossa päivänä muutamana astutus ja pentupalstaa. Miten voi olla yhdistelmä jalostustavotteiden mukainen jos toisella oaspuolella ei ole minkäänlaista näyttöä toimivuudesta eikä minkään valtakunnan jälkeläisnäyttöjä. Ollaanko menossa väärään suuntaan??? Miten tällainen on mahdollista,vai onko siinä sattunut joku virhe?? Kommentteja!

Katja
Viestit: 109
Liittynyt: 24 Joulu 2015, 12:37

Re: Jalostustavotteiden mukainen

Viesti Kirjoittaja Katja » 07 Joulu 2017, 19:54

Kiitokset Pentille tarkkaavaisuudesta, tosin vastauksen olisit saanut heti ja virhe tullut korjatuksi nopeammin, jos olisit ollut suoraan yhteydessä jalostusryhmän jäseniin.

Asiasta kuitenkin aasinsiltana, pitäisikö pohtia onko jalostustavoitteet kiveen hakattu, vai tulisiko tavoitteeksi asettaa että tiettymäärä kriteereistä toteutuu, tai on keskimääräistä paremmalla pohjalla ja sallia näin yksittäiset heikkoudet ja puutteet yhdistelmiin. Viekö rotua enemmän eteenpäin liian tiukaksi asetetut tavoitteet, vai tavoitteet jotka ovat saavutettavissa mutta ohjaavat miettimään valintoja?

Jälkimmäinen kirjoitettu täysin henkilökohtaisena pohdintana.

Terv. Katja P
Katja Partanen

pentti koskelo
Viestit: 893
Liittynyt: 27 Helmi 2014, 11:47

Re: Jalostustavotteiden mukainen

Viesti Kirjoittaja pentti koskelo » 07 Joulu 2017, 22:07

Jalostaminen on tosi vaikeaa. Muutama vuosi sitten mainostettiin etukäteen huippu yhdistelmää mikä oli tulossa. Vielä tänäkään päivänä ei yhdelläkään pennulla ole koe tulosta ja terveyspuolikin ontuu niillä. Vastaavasti etukäteen heikoltä näyttävästä yhdistelmä saattaa ponnahtaa esuille pelikoiria. Vaikea sanoa mihin se raja pitäisi vetää. Miniminä kuitenkin pitäisin sitä että molemmilla vanhemmilla on jo jonkinlaista näyttöä toimivuudesta. Kasvattajilta vaaditaan vastuuntuntoa.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Koirasta ja koirankarvoista”