Tarua vai totta?

Tämän otsikon alla keskustellaan karjalankarhukoiriin liittyvistä asioista.

Valvojat: Valvoja8, Valvoja9, Valvoja3, Valvoja7, Valvoja1, Valvoja6, Valvoja5, Valvoja2, Valvoja4

Vastaa Viestiin
Musta13
Viestit: 339
Liittynyt: 10 Maalis 2013, 09:10

Re: Tarua vai totta?

Viesti Kirjoittaja Musta13 » 30 Huhti 2018, 18:36

Vappuvitsi. Teekkari housut .Sima edessä rusina takana.
Pertti Kemppainen
AJAN Kennel vuodesta 1989

Musta13
Viestit: 339
Liittynyt: 10 Maalis 2013, 09:10

Re: Tarua vai totta?

Viesti Kirjoittaja Musta13 » 30 Huhti 2018, 19:52

Vappuna saa puhua hivenen rumia . Miksi naisen Pierut ovat hiljaisia. No koska ne tulee kolmion takaa.
Pertti Kemppainen
AJAN Kennel vuodesta 1989

pentti koskelo
Viestit: 893
Liittynyt: 27 Helmi 2014, 11:47

Re: Tarua vai totta?

Viesti Kirjoittaja pentti koskelo » 02 Touko 2018, 19:27

Harmaanmies oli käyttänyt harmaan pentua "tyhjässä maastossa2. Oli ollut jo kiivas puolen tunnin haukku. Oli haukkunut kun oli jäänyt parimetrisen puron taakse eikä päässyt yli. Se veteen meno pitäisi opettaa jo heti pentuna,oli sitten perimässä tai ei. Tärkeä ominaisuus pyyntiaikana ettei tökkää pieneen puroon.

pentti koskelo
Viestit: 893
Liittynyt: 27 Helmi 2014, 11:47

Re: Tarua vai totta?

Viesti Kirjoittaja pentti koskelo » 15 Kesä 2018, 22:23

Ei koiraihmisiä mutta hevosenystäviä kylläkin. Ukko oli ottanut itselle ja akalle kattavat henkivakuutukset. Pari viikkoa myöhemmin pariskunta joutuu hevosineen liikenne onettomuutten. Hevoselta jalka poikki ja myös pariskunta loukkaantuu. Poliisit joutuu lopettamaan hevosen kolaripaikalle. Santeri tuumaa poliisille että miksi hevosen lopetit. Rosita on loukkaantunut pahemmin.

BlägBoi
Viestit: 1208
Liittynyt: 10 Elo 2010, 14:54

Re: Tarua vai totta?

Viesti Kirjoittaja BlägBoi » 15 Heinä 2018, 09:09

Onko vaara, että karhukoirakin jossain vaiheessa muuttuu vihreäksi, kun sitä sieltä Suomenlahden rannalta kolera-altaan lähettyviltä johdetaan? Käy niinkuin koko Suomenlahden, muuttuu vihreäksi liejukentäksi. Mutta ei ole ihme, kun sadevedet ja jätevedet johdetaan Suomenlahteen samasta putkesta. Helsinki ympäristöineen vihreää massaa, en tiedä mistä vaikutteet tulevat. Mutta turha on ihmetellä Talvivaaraa ja ympäristön päätöksiä, kun päätökset tehdään Helsingissä, vihreässä sellaisessa.
Terveisin BlägBoi
PS. Mukavaa pulahtamista sinne Suomenlahteen Helsingin edustalle, ja nauttikaa aurinkoisista päivistä. Älkää unohtako ottaa vieraita mukaan.
Harri Heininen
Suu käy ja ääni kuuluu, omin jaloin metsään mennään ja sieltä pois.

pentti koskelo
Viestit: 893
Liittynyt: 27 Helmi 2014, 11:47

Re: Tarua vai totta?

Viesti Kirjoittaja pentti koskelo » 01 Elo 2018, 20:12

Siteeksi totta. Kotikylällä kova karhukoiramies, nyt jo paremmille metsästysmaille siirtynyt harrasti maanviljelystä ja karjataloutta. Ennenvanhaan käytettiin lehmiä sonnin luona mutta nyt naapurista isäntä soittaa että voisko tulla sonnin kanssa käymään. Lehmä olis sillä mallilla. Ukko ottaa sonnin mukaan ja taluttaa naapuriin minne oli noin parin kilometrin matka. Homma hoituu ja sonni saa virantoimituksesta ruisleivän palkaksi mikä oli senaikanen taksa. Ukko laittaa leivän reppuun ja lähtee kotimatkalle. Sonni kävelee vastahakoisesti perässä. Kilometri ennen kotia sonni äkkääntyy eikä lähde mihinkään. Nyt oli hyvä tuuri ajattelee ukko. Mulla on pikiöljyä repussa. Panee kaksi painallusta pullosta sonnin takajalkojen väliin. Kohta matka jatkuu ja vauhti kiihtyy. Ukko ei meinaa pysyä perässä. Laittaa itselle yhden painalluksen. Kaarrutaan kotipihaan. Ukko sanoo muorille. Ota sonni ja pidä kiinni. Minun on juostava ainakin kolometrin lenkki.

BlägBoi
Viestit: 1208
Liittynyt: 10 Elo 2010, 14:54

Re: Tarua vai totta?

Viesti Kirjoittaja BlägBoi » 12 Elo 2018, 12:33

Trump, Trump näkyvyys Suomen vierailun kautta kolmen miljardin arvoinen muka Suomelle. Eikö olisi syytä sitten kutsua useammin, 35 käyntiä ja saisimme kuitattua valtion velat noilla käynneillä.
Terveisin BlägBoi
PS. Minun mielestäni järkevämpää kotiuttaa kultavarannot rapakon takaa, ovat niin epävarmoissa käsissä ettei tosikaan.
Harri Heininen
Suu käy ja ääni kuuluu, omin jaloin metsään mennään ja sieltä pois.

pentti koskelo
Viestit: 893
Liittynyt: 27 Helmi 2014, 11:47

Re: Tarua vai totta?

Viesti Kirjoittaja pentti koskelo » 16 Elo 2018, 21:51

Tämän tarinan päähenkilö asunut siinä karhukoiramiehen naapurissa.

Mukava tappaus sattunu 50 luvulla Lamujoen siltatyömaalla. Kolomisenkymmentä miestä pyöri tulipalopakkasella monenlaesessa työntouhussa. Muutama ukko teki laajan avannon siltapilaria varten justiisa ennen ruokatuntia. Ruoka-aikaan suuressa parakissa mestari jako kaekille tilipussin. Pihka-ahon Ville rupesi puhumaan että " minä voen kastautua tuonne avantoon silimiä myöten jos maksatta kolometuhatta markkaa" Ajatusta pijettiin aevan hulluna. "Palelluttaa se ihtesä" sano joku. Hattu pantiin kuitenki kiertämään ja kerättii kolehti. Ulukona sitten kaekki kokkoontu hirviässö pakkasessa avannolle seoraamaan näötöstä ja kahtomaan selivijääkö mies tuosta. Mestariki lupas Villelle, että saat loppupäevän vappaata joe teet tuon tempun. Ville, pikkunen, tihirusilimänen, ovelannäkönen ukko auko jo sarkapuseron nappeja ja otti sitten karvareohkan päästään. Sittenpä Ville heittäytyki kaekkiejen ihmetykseksi kontalleen, kasteli kalijun päänsä silimiä myöten avantoon, nousi ja veti karvalakin korville. Koppasi sen jäläkeen kolehtilakin rahankerrääjältä, löi repun selekääsä ja lähti kävelemmään kottiisa. Osa miehistä kirosi, osa oli aevan sanattomana, osa aevan äemänkäkenä, mutta muutamaa miestä ja mestaria naoratti. SK

BlägBoi
Viestit: 1208
Liittynyt: 10 Elo 2010, 14:54

Re: Tarua vai totta?

Viesti Kirjoittaja BlägBoi » 24 Elo 2018, 23:03

Onneksi meillä on hyvä, arvostettu presidentti, jolla on arvot kohdallaan. Minun mielestäni tämä on totta.
Terveisin BlägBoi
PS. Toista se on tuolla ison rapakon takana, missä eivät arvot niin kohdallaan, kun kulkee kukasta kukkaan ja pyrkii toiminnallaan jopa sekoittamaan eurooppalaistakin yhteiskuntaa. Ja paljon muuta.
Harri Heininen
Suu käy ja ääni kuuluu, omin jaloin metsään mennään ja sieltä pois.

korpiritari
Viestit: 810
Liittynyt: 19 Loka 2013, 13:17

Re: Tarua vai totta?

Viesti Kirjoittaja korpiritari » 28 Marras 2018, 19:29

On huippuja hakemaan nämä tulevaisuuden karhukoirat, kirjattu koirapöytäkirjoihin jopa hausta seuraavaa: lenkki 85km, 90min, etäisyys 35km.
(liekö unohtunu että ollaanki auton kyyvissä) :wink:
Rauno Juntunen

pentti koskelo
Viestit: 893
Liittynyt: 27 Helmi 2014, 11:47

Re: Tarua vai totta?

Viesti Kirjoittaja pentti koskelo » 28 Marras 2018, 23:19

Se on totta että haku on parantunut ja liikkeet laajentuneet. Ei se ollut huono koira Nätti-Jussillakaan

Pohjoisessahan se Nätti Jussi eleli, mutta oli syntyisin keskisuomesta. Muuanna syksynä oli Jussi menossa kotipuoleensa, mutta poikkesi kuitenkin ystävänsä luokse Kestilän Hyvölänrannalle. Kaveripa sai aamulla houkuteltua Jussin hirvimetälle. Koira laskettiin irti ja elähän mittää, sehän otti elukan, aevan siitä Lievoperrää vasten se alako haokkumaan. Sattaa viittäkymnentä kertaa työnti minnuutissa. Löytöhaukun jäläkeen raijetta piisas. Valtava uroshirvi puhalti Rantsilan kautta Ruukkiin ja siitä Alavieskaan. Sitkas oli koiraki, ei antanu periksi ja ei Jussikaan luovuttanu hevillä, vaan juosta renttasi kampurajalallaan Pietarsaaren kohille etteen. No siellä pyöräytti tuulen ja Jussi joutu tuulen päälle niin että hirvi sai vihiä. Kiertäen passimiehen mantereen puolelta se puhalsi mereen. Ui sitten Merenkurkusta yli koera perässään. Oli se kyllä sitkiä koera,vaan ei Jussijaan löysänny. Kun koera tuntu Ruotsin puolella jo välillä tavottavanki elukan ja haukku tuntu kulukeutuvan sisämaahan ja vähän pohjosemmaksi, päätti Jussi juosta Haaparannan kautta etteen. Syyä hotasi kuitenki Oulussa rössypotut, koska meinas jo hiuka vaevata, mitä ku koko päevä iliman evväitä. Kestilän kaveri oli luovuttanu ajon jo alakuusa. Jussi ryyppäs Simojoesta vettä kulukiissaan ja juosta nulukkasi olokapuolilaukkaa Haaparantaan. Hilijenti sitten Sangiksen kohalla kävelyksi, kun vaimiasti rupes etelästäpäin siirtyvä haukku lähestymmään. Kalixjoen töyräällä kohtasivat lopulta Jussi ja hirvi, iso hirvi, semmonen oekein valtasonni.Höyrysiki oekein, kun nousi joesta. No Jussi siinä tälläysi tulittammaan vanahalla pystykorvalla. Sai jyvän asettummaan kaolan tyvveen ja puristi oekiaoppisesti liipasimesta, mutta ei tapahtunukkaa mittää. Ase oli aamulla jääny lattaamatta. No eipä Jussi hättäytyny, vaan kaevo sarkapuseron taskusta patruunan ja ampua tupasi vinottaen poespäen menevää elukkaa rantamännikön sekkaan. Taaksehan se jäe vähän laokaus, mutta puolentoesta kilometrin päässä rupes koera haokkumaan paekallaan. Jussi kävi lopettamassa elukan ja otti suolet poes. Hyh! Hyh! Onneksi keltasta korttia ja Ampusinohi liiviä ei vielä siihen aikaan oltu keksitty. Kestilän kaveri ajeli sitten sinisellä Ladalla iltahämärissä peräkärrin kanssa hakemaa. Sarvet vain joutuivat irrottamaan ja laettamaan aoton katolle pitkittäen, oes tullu muuten ylilevijä kulujetus. Oli siinä Kestiset ihmeissään kun aoto kaarto Sellin pihhaan. Melekein koko kylä oli kohta paekalla. Jussi istu Ladan etulokasuojan kulumalla, latas piippuaan ja tuumas ihmetteleville eokoille, että on näetä ammuttu satoja. Sanopa vielä, "että nuin sitkiää koeraa vaen en oo ennen tavannu, oli hyvä ajo!" SK

pentti koskelo
Viestit: 893
Liittynyt: 27 Helmi 2014, 11:47

Re: Tarua vai totta?

Viesti Kirjoittaja pentti koskelo » 01 Tammi 2019, 19:25

Harmaan miehen vaimolla oli sisäkoirana kiinanpalatsikoira. Nyt tältä koiralalta oli jouduttu poistamaan virtsakivet nukutuksessa. Eläinlääkärin ohjeiden mukaaan koiraa on pissatettava tunnin välein viikon ajan. Rouva ottaa vikavapaata kunnankamreerin virasta viikoksi. Nyt käy niin että harmaanmies sairastuu samaan vaivaan kuin koirakin ja virtsakivet poistetaan rouvan pyynnöstä ja toivomuksesta päivystysluonteisesti ilman nukutusta.
Samat hoitohjeet tlee kuten koirallekin eli viikon ajan pitäs pissalla käydä 2 tunnin välein. Rouva ei luonnollisesti suostu ottamaan virkavapaata ukon vuoksi. Jos kysymyksessä oli karhukoiramiehen muija ottaisi ilman muuta vapaata viikoksi koska pelkää koiran kusevan lattialle ja isännän vuoksi vielä suuremmalla todennäköisyydellä koska pelkää isäännän tekevän samoin.

pentti koskelo
Viestit: 893
Liittynyt: 27 Helmi 2014, 11:47

Re: Tarua vai totta?

Viesti Kirjoittaja pentti koskelo » 17 Tammi 2019, 13:58

Tarua vai totta. Tietysti totta. Jämptin miehelle oli syntynyt jälkikasvua. Meni vuosi kun harmaanmies näki seuraavan kerran ja kysyy että joko poika puutavasten kävelee niinku ruukataan sanoa,johon jämptinmies. "No,tuohon en osaa vielä vastata kun ei oo käytetty metässä"

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Koirasta ja koirankarvoista”