Metsastyspystykorvat.com

SPJ:n yleiseen toimintaan liittyvät keskustelut käydään täällä !

Valvojat: Valvoja6, Valvoja5, Valvoja2, Valvoja4, Valvoja8, Valvoja9, Valvoja3, Valvoja7, Valvoja1

Vastaa Viestiin
Artsi
Viestit: 509
Liittynyt: 07 Tammi 2006, 19:56
Viesti:

Metsastyspystykorvat.com

Viesti Kirjoittaja Artsi » 17 Joulu 2018, 21:58

Koe- ja näyttelytulokset on tallennettu myös LINT-kokeiden osalta tänä vuonna koiratietokanta.fi –sivustolle. Jatkossa kaikki koe- ja näyttelytulokset pitäisi löytyä tästä yhdestä ja samasta paikasta. Kaikki vanhemmat tulokset eivät ole vielä siellä mutta siirtyvät ajastaan.

Metsastyspystykorvat.com:n tulevaisuutta ja roolia mietittiin, sen piti jatkaa ainakin epitietokantana ja historiatietojen tietokantana mutta muuten tilanne oli auki kunnes palveluntarjoaja ilmoitti loppusyksystä että päivittää palvelinalustaksi PHP 7.2. Metsastyspystykorvat.com ei ole yhteensopiva uuden palvelinalustan kanssa. Tämä tarkoittaa sitä, että sivusto lakkaa toimimasta 1.1.2019 nykyisen palveluntarjoajan palvelimella.
Haasteeseen on vastattu hankkimalla palvelintilaa virtuaalipalvelimelta jonne nykyinen metsastyspystykorvat.com siirtyy tilapäisesti ja samalla on aloitettu uuden terveystietokannan suunnittelu.

Nykyinen metsastyspystykorvat.com toimii nykyisellään ja samassa osoitteessa siihen saakka kunnes SPJ:n uusi terveystietokanta on valmis. Koirien tiedot ja terveystiedot päivittyvät sinne mutta koe- ja näyttelytulokset eivät. Ne ovat jatkossa pelkästään koiratietokanta.fi:ssä

Uusi SPJ:n rotujen terveystietokanta olisi mahdollisesti vain SPJ:n jäsenten käytettävissä ja sinne on suunniteltu epilepsiatietojen lisäksi polvi- ja silmäindeksiä, virtuaaliparitusta sekä parituskumppanin hakua yhdistelmän sukusiitoksen perusteella. Suunnittelu on vasta alkuvaiheessa. Rotujaostojen ja SPJ:n kehittämistoimikunnan lausuntojen jälkeen voidaan tehdä lopullinen määrittely. Tavoitteena on saada tietokanta käyttöön v. 2019 loppuun mennessä.
Arto Sikiö

ellutii
Viestit: 282
Liittynyt: 30 Marras 2006, 21:22

Re: Metsastyspystykorvat.com

Viesti Kirjoittaja ellutii » 17 Joulu 2018, 23:19

HYVÄ ja tärkeä asia, että terveystietokanta, vaikkakin eri muodossa, jatkaa!
Lisäominaisuudet kuullostavat myös hyviltä; Toivotaan vaan ahkeruutta ja viitseliäisyyttä kasvattajilta ja tulevaisuuden kasvattajilta, SEKÄ kaikilta koiranomistajilta, sillä tietoa ei koskaan ole kenelläkään liikaa.
Raija Tiilikainen

Avatar
enp
Viestit: 998
Liittynyt: 02 Elo 2004, 18:47
Paikkakunta: Rovaniemi
Viesti:

Re: Metsastyspystykorvat.com

Viesti Kirjoittaja enp » 18 Joulu 2018, 16:39

Nykyinen metsastyspystykorvat.com toimii nykyisellään ja samassa osoitteessa siihen saakka kunnes SPJ:n uusi terveystietokanta on valmis. Koirien tiedot ja terveystiedot päivittyvät sinne mutta koe- ja näyttelytulokset eivät. Ne ovat jatkossa pelkästään koiratietokanta.fi:ssä

Uusi SPJ:n rotujen terveystietokanta olisi mahdollisesti vain SPJ:n jäsenten käytettävissä ja sinne on suunniteltu epilepsiatietojen lisäksi polvi- ja silmäindeksiä, virtuaaliparitusta sekä parituskumppanin hakua yhdistelmän sukusiitoksen perusteella. Suunnittelu on vasta alkuvaiheessa. Rotujaostojen ja SPJ:n kehittämistoimikunnan lausuntojen jälkeen voidaan tehdä lopullinen määrittely. Tavoitteena on saada tietokanta käyttöön v. 2019 loppuun mennessä.
Koiratietokanta.fi on jo kehittynyt hyvään suuntaan ja toivottavasti sama kehitys näkyy jatkossakin. Uuden tietokannan olisi hyvä olla toiminnoiltaan vähintään metsastyspystykorvat.com tasoinen. Nykyisestä ulkoasusta puuttuu nyt mahdollisuus tarkastella koiran epi-sukutaulua mikä on yhdistelmäsuunnittelussa todettu tärkeäksi työkaluksi. Samoin koirien ulkomuotoarvosteluissa saamat arvostelutekstit on syytä sinne siirtää.

Polvi tai silmäindexin käyttöönotto tarkoittaisi käytännössä kaikkien jalostuskoirien Pevisa-tarkastupakkoa. Muutoin indeksistä ei saataisi uskottavaa, koska se antaisi helposti sellaisen kuvan, että tarkastamattomien kenneleiden koirat ovat tunnollisesti tarkastuksensa hoitaneita parempia. On myös syytä etukäteen testauttaa, ettei rodulle rakenneta toimimatonta leikkuria joka vain vaikeuttaa jalostusvalintoja entisestään. Jäsenkunnalle tulee etukäteen selvittää perusteet siitä kuinka indeksi toimii, mistä ja millaisin perustein tiedot siellä näkyvät. Käyttöönoton tulisi myös perustua avoimeen päätöksentekoon, keskusteluun ja jäsenkunnan päätökseen. Tämä työprosessi käytiin lävitse epi-asioidenkin kohdalla.
Lopulta kyse on kuitenkin aina vain valinnoista. Niistä joita me teemme tai jätämme tekemättä.
Eero Niku-Paavo
http://www.rovapystis.net/

Artsi
Viestit: 509
Liittynyt: 07 Tammi 2006, 19:56
Viesti:

Re: Metsastyspystykorvat.com

Viesti Kirjoittaja Artsi » 18 Joulu 2018, 18:50

Epi-sukutaulu ja muut terveystiedot löytyvät metsastyspystykorvat.com:sta, koiratietokanta.fi:n ne eivät siirry. Korkeintaan pelkkä epiluku kuten nyt löytyy jo sieltä. Samoin näyttelyarvostelut ja vanhemmat koetulokset pitäisi siirtyä koiratietokantaan, osa siellä taitaa jo ollakkin. Ei tietysti ole optimaalinen tilanne että koe- ja näyttelytulokset ovat toisessa tietokannassa ja terveystiedot toisessa mutta ei toisaalta ole järkevää kopioida kaikkia useampaan paikkaan. Paras tilanne olisi jos käyttöliittymä hakisi tietoja useammasta tietokannasta ja kaikki olisivat sitten näkyvillä yhdellä sivulla, mutta lähdetään varovasti liikkelle ja katsotaan mihin resurssit riittävät...

Kehitysversio episukutaulusta löytyy täältä http://www.metsastyspystykorvat.com/spj_kehitys/

Indeksien haastet ovat hyvin tiedossa ja epilepsia on siltä osin erilainen kuin polvi- ja silmäsairaudet että epilepsiassa on vain terveitä tai sairaita, polvien ja silmien osalta on terveiksi tutkittuja, sairaita sekä tutkimattomia
Tämänhetkinen ajatus on että "leikkuri-ilmiö" olisi ehkä parhaiten vätettävissä sillä että indeksit, jotka lasketaan epiluvun kaavalla, esitettäisi blup-indeksinä. Eli rodun keskiarvo on 100. Ja yhdistelmissa tavoite voisi olla 100 tai parempi jolloin ominaisuuden pitäisi ainakin pysyä ennallaan tai parantua.
Kunhan tässä päässään liikkelle ja saadaan ideat esitettävään muotoon niin rotujaostojen / jalostusryhmien ja SPJ:n kehittämistoimikunnan avulla saadaan tehtyä esitys toiminnoista SPJ:n hallitukselle.
Tätä voinee jo pitää keskustelun avauksena, kommentit ja ideat ovat tervetulleita. Samoin koodaaja webkäyttöliittymälle on enemmän kuin tervetullut ;-) Vastauksia ei varmaan ole antaa kysymyksiin koska mitään valmista ei vielä ole....
Arto Sikiö

RipeT
Viestit: 55
Liittynyt: 24 Maalis 2013, 19:59

Re: Metsastyspystykorvat.com

Viesti Kirjoittaja RipeT » 18 Joulu 2018, 21:59

Ainakin tutuksi tulleen EPI-luvun muuttaminen helposti ymmärrettävään indeksi muotoon on haastavaa. Nolla koirien eli terveiden paljous painaa indeksin laskuun käytettävän keskiarvon alas. Suomenpystykorvilla on ollut jonkinlaisia jalostuksellisia EPI-luvun raja-arvoja 1,0 1,5 ja 1,8 ne muutettuna keskiarvoon perustuvaan indeksiin niin vastaavaiksi luvuiksi tulee:

1,0 -> 98,3
1,5 -> 92
1,8 -> 88,2

Ettei tule leikkuria, niin ajattelutapaa ja ohjeistusta pitää muuttaa, koska noin paljon keskiarvoa huonompaa koiraa pitää käyttää jalostukseen...

leilaM
Viestit: 148
Liittynyt: 28 Maalis 2010, 13:32

Re: Metsastyspystykorvat.com

Viesti Kirjoittaja leilaM » 18 Joulu 2018, 23:08

Artsi kirjoitti: ”Indeksien haasteet ovat hyvin tiedossa ja epilepsia on siltä osin erilainen kuin polvi- ja silmäsairaudet että epilepsiassa on vain terveitä tai sairaita, polvien ja silmien osalta on terveiksi tutkittuja, sairaita sekä tutkimattomia.
Tämänhetkinen ajatus on että "leikkuri-ilmiö" olisi ehkä parhaiten vältettävissä sillä että indeksit, jotka lasketaan epiluvun kaavalla, esitettäisi blup-indeksinä. Eli rodun keskiarvo on 100. Ja yhdistelmissä tavoite voisi olla 100 tai parempi jolloin ominaisuuden pitäisi ainakin pysyä ennallaan tai parantua”.

Enp kirjoitti: ”Polvi tai silmäindeksin käyttöönotto tarkoittaisi käytännössä kaikkien jalostuskoirien Pevisa-tarkastuspakkoa”.

Blup-indeksin tai indeksien käyttöön ottaminen tai suunnitteleminen vaikuttaa ensinnäkin rodun nykyiseen PEVISA-ohjelmaan ja jalostuskriteereihin. Jto ja PEVISA ovat voimassa vielä reilun vuoden. Näin ollen Artsin mainitsemat ”ajatukset” on hyvä olla esittelyssä jo jalostuspäivillä, jotta jäsenistölle jää riittävästi aikaa miettiä asiaa ja tulevia esityksiä sekä toimenpiteitä sekä ottaa niihin kantaa. Uusia "leikkureita" tai muuten epäonnistuneita suunnitelmia ei varmaan ole suotavaa ottaa käyttöön nykyistä tilannetta vaikeuttamaan.

Polven Blup-indeksin käyttöönoton suunnittelu pysähtyi jo vuosi sitten siihen toteamukseen, että rodun PEVISA-ohjelma on tällä hetkellä liian löysä, kun osa jalostukseen käytettävistä koirista on tutkimattomia. Tällaisessa tilanteessa Blup-indeksillä ei saavuteta rodussa sitä mitä sillä halutaan. Kuten jo kirjoitettiin edellä, mikäli indeksejä tarvitaan ja ne otetaan joskus käyttöön, sitä ennen on täytynyt PEVISA-ohjelma ja kriteerit muuttua. Blup-indeksin luotettavuuden kannalta tulee olla riittävästi tutkittuja koiria. Mitä enemmän on suvussa tutkittuja, sitä luotettavampi indeksi on. Vain luotettavilla tuloksilla voidaan ohjata rodun jalostusta. Blup-indeksin ollessa käytössä, jalostukseen käytettävien koirien tulee olla PEVISA tutkittuja jo ensimmäisessä astutuksessa.

Lisäksi tulee ottaa huomioon jalostukseen käytettävien ulkomaisten koirien erilaiset terveystutkimusvaatimukset, jotka ovat vielä löysempiä kuin rodun kotimaassa. Vain Suomessa on tällä hetkellä voimassa ohjeet koirien polvitutkimuksen uusimiselle, mikäli koira tutkittu alle kolme vuotiaana. Muutaman vuoden kokemus tästä on jo vakuuttanut meidät siitä, että toimenpide on ollut oikea. Koirien polviluksaatiotilanne on muuttuva ja se tarkoittaa pahimmillaan sitä, että kerran jo terveeksi (0/0) todettu koira voi uudelleen tarkistettaessa ollakin jalostusrajoitteinen tai peräti sairas ja jalostukseen sopimaton. Miten Blup-indeksi kohtelee koiria joiden tutkimukset on tehty nuorena ja toisen vanhana? Koirat eivät ole tällöin vertailukelpoisia.

Vielä tällä hetkellä meillä on PEVISA-ohjelman mukaan sellainen ”porsaanreikä”, että mikäli jättää koiran polvet tutkimatta nuorena voi koiralla teettää pentueen, vaikka viisi vuotiaana ilman PEVISA-tarkistusta. Indeksien käyttöön oton myötä tällaiset porsaanreiät tulee kitkeä ennen sitä pois. Lisäksi on esitetty yksinkertaisena vaihtoehtona (ko. rodussa >90% terveitä), että jalostuksesta jätettäisiin kaikki sairaat (=tulos muu kuin 0) pois rodun polviongelman parantamiseksi. Tämän asian selvittäminen on yksi tärkeimmistä tehtävistä rotujärjestöllä.

Polvinivelen sijoiltaanmenon perinnöllisyydestä on ollut meneillään maisterintutkimus Helsingin yliopistossa, mutta sen valmistuminen on ilmeisesti pysähtynyt. Tutkimusaineisto johon myös suomenpystykorva kuului, osoittautui tutkijalle vaikeaksi tulkita tai analysoida. Yhtenä vaikeutena oli aiemmin terveeksi tutkitut koirat, jotka myöhemmin diagnosoitiin sairaiksi. Todettiin, että tieto tästä muutoksesta saavutti Koiranet tietokannan ja rotujärjestön ani harvoin. Eläinlääkärit ovat todenneet, että kehotuksesta huolimatta eivät kaikki koiran omistajat halua tietoa julkistettavan, jolloin tietokantoihin jää väärää tietoa. On ymmärrettävää, että luotettavan tutkimusaineiston saaminen vei pohjaa tutkimukselta, mutta toisaalta sekin on tieto joka olisi hyvä saada julkistettua, miksi pohja putosi pois. Tämä kaikki kertoo siitä, että monia valmistelutöitä on rotujärjestöllä tehtävä ja tilannetta tutkimusten ja diagnosointien osalta tehostettava ennen indeksien käyttöön ottamista.

Olen aikaisemmissa kirjoituksissa nostanut esille ongelmana silmätutkimukset. Osa vie tällä hetkellä koiransa liian nuorena tutkimuksiin ja kun ei ole pevisapakkoa, ei tutkita enää vanhempana. Jos koira on silmäpeilattu nippa nappa yksi vuotta täytettyyn ja toinen vaikka 8 vuotiaana ovat koirat aivan eri lähtötilanteessa. Tulee miettiä, miten indeksi kohtelee näitä eri tilanteessa olevia koiria koska ne eivät ole lähtökohtaisesti samanarvoisia. Pitääkö jalostuskriteereitä miettiä uusiksi? Toki meillä on tällä hetkellä kriteerit, mutta niihin tulee sitoutua ja neuvonnan jäsenistöä ohjeistaa esim. tiedotteissa tutkimaan koiriaan vanhempana. Ja mikäli ei suositukset auta joudutaanko PEVISA-ohjelmaa tiukentamaan silmienkin osalta ennen indeksien tuloa? Jos jos ei ole ajanmukaista ja todellista tietoa koirien terveystilanteesta niin vääristääkö Blup-indeksi tuloksia ja onko ne epäedullisia yksittäiselle koiralle ja koko rodulle? Näistä asioista tulee jäsenistöä tiedottaa ja kysymyksiin löytyä vastaukset. Blup –indeksien käyttöön ottaminen on Kennelliitossa iso prosessi eikä siihen lähdetä kevyin perustein.

Joitakin ominaisuuksia on vaikea mitata jatkuvalla skaalalla, ja siksi ominaisuudessa esiintyvät fenotyypit luokitellaan erillisiin luokkiin. Tällaisia ominaisuuksia sanotaan kategorisiksi ominaisuuksiksi. Polvet luokitellaan 0:sta 4:n ja esim. lonkat jaotellaan arvosanoin A:sta E:hen. Indeksejä mietittäessä on hyvä tiedostaa, että terveystilanteeltaan hyvässä rodussa jo pieni poikkeama terveestä esim. lonkasta tai muusta mitattavasta asiasta koiralla itsellään tai sen lähisukulaisellaan aiheuttaa helposti indeksin putoamisen rodun keskitasosta. Lonkan Blup-indeksejä ja niiden toimivuutta on tutkittu eniten eri roduissa. Tiedetään, että lonkkatilanteeltaan huonossa rodussa indeksi putoaa vain koiralla, jonka taso sukulaisineen on huonompi kuin C (lievädysplasia) tai D (kohtalainen dysplasia). Lonkkatilanteeltaan hyvässä rodussa jo B (rajatapaus) tai viimeistään C pudottaa koiran indeksiä.

Sekä ilmiasuun että BLUP-indekseihin perustuva valinta saa sitä enemmän ja sitä nopeampaa edistymistä aikaan mitä huonompi rodun taso ominaisuudessa alun perin on. Ilmiasuun perustuva valinta voi kuitenkin olla tehotonta, kun suurin osa koirista on A-C -lonkkaisia. Tällöin C-E -lonkkaisten koirien poistaminen jalostuksesta ei saa juuri edistymistä aikaan, jos rodun keskitaso on selvästi C:tä parempi. Polvi-indeksejä ei ole käytössä, joten kokemusta vastaavista asioista ei niistä ole. Mutta hyvä on miettiä miten toimii esim. 1:sen tapaukset jotka voisi ajatella vastaavan lonkkien B rajatapausta. Ja mikä on rodun kokonaistaso halutussa ominaisuudessa. Onko taso mitattavassa asiassa kuinka huono? Näihin asioihin tulisi saada selvyyttä.

Opaskoirilla lonkkadysplasia on yksi opas- tai jalostuskoirana käytön este, koska se periytyy jälkeläisille ja pahimmillaan invalidisoi koiran täysin. Parhaiden jalostuskoirien tunnistaminen ilman organisoitua jalostusohjelmaa on mahdotonta. Silloin suurin koirien tasoon vaikuttaja on sattuma. Sattuma joko parantaa tai huonontaa koirien tasoa, ja pennuista voi itse asiassa tulla vanhempiaan huonompitasoisia. Perinnöllistä edistymistä tapahtuu vain, kun perinnöllisesti rodun keskitasoa parempia koiria käytetään seuraavan sukupolven vanhemmiksi. Miten se on mahdollista vai onko? The seeing eye selätti lonkkadysplasian. Siitä ja indekseistä enemmän kiinnostuneille tämän linkin takaa: http://www.katariinamaki.com/artikkelit ... okoira.htm
Leila Mukkala

Kytösavu
Viestit: 1805
Liittynyt: 15 Elo 2004, 18:38
Paikkakunta: Lapua
Viesti:

Re: Metsastyspystykorvat.com

Viesti Kirjoittaja Kytösavu » 19 Joulu 2018, 19:26

Silmät ja polvet voisi poistaa suomenpystykorvan perinnöllisten vikojen ja sairauksien vastustamisohjelmasta(pevisa), joka määrää pentujen rekisteröintiehdot. Silmätarkastajia on liian vähän harvaan asutussa ja pitkässä Suomen maassa, ja polvitarkastajilla lausunnot heittää liikaa samasta polvesta.
Tällä hetkellä pennuttaminen on liian pienen porukan harteilla. Säännöt ja määräykset kokonaan pois, pentujen teettäminen helpommaksi niillekin, jotka eivät ymmärrä yhtään mitään pienen ydinryhmän tekemistä jalostustavoitteista ja varsinkin päätöksistä.
Pevisaan voisi palata sitten, kun suomenpystykorvan omistajista on jäseninä 75%. Tällä hetkellä mennään reippaasti alle 50 %:ssa.
Tietokannat on aina mielenkiintoisia, mutta ne on oltava mahdollisimman kattavia tiedoiltaan. Kahdessa kolmessa eri paikassa oleva tieto katoaa harrastajilta taivaan tuuliin.
Ymmärrän nykyisen tietokannan rajallisuuden. Jos voitan lotossa, ensimmäisenä kustannan maailman parhaan tietokannan Pystykorvajärjestölle.

Ja muistakaahan laittaa edustava kuva koiristanne sinne koiratietokantaan, niitä on mukava katsella myöhemminkin sukutauluja selatessa, että muistuttaako se esi-isä omaa tämän päivän koiraa.

http://koiratietokanta.fi/shhj/haekoira.php
Rähkyyttä suunnitellessa kannattaa miettiä, vaikuttaako se muiden elämään ja jättää tekemättä.
pekka.salomaki(at)gmail.com

leilaM
Viestit: 148
Liittynyt: 28 Maalis 2010, 13:32

Re: Metsastyspystykorvat.com

Viesti Kirjoittaja leilaM » 23 Joulu 2018, 15:19

Uusimmassa Koiramme lehdessä (12/2018) on kirjoitus ”Koiranomistajan paraskaveri myös verkostossa.” Kennelliiton tämän vuoden teemana ovat olleet sähköiset palvelut. Vuosi sitten ilmoitin Kennelliittoon, että suomenpystykorvan osalta kaivataan PEVISA-ohjelman mukaisia terveystietoja koirakohtaiseen sukutaulu ruutuun. Tietojen merkkaaminen jokaisen koiran sukutauluun olisi hyvä asia, koska sen myötä yhdistelmien suunnittelu helpottuisi. Jokainen koiran omistaja ja kasvattaja näkisi suoraan jokaisen koiran sukutaulusta millaisia terveystietoja koirista löytyy. Tällä hetkellä joudutaan klikkaamaan jokainen koira erikseen auki, jotta saadaan näkyville koirien terveystiedot. Ilmeisesti tämä mahdollisuus on tulossa uuteen versioon, jolloin voidaan valita terveystietoja, koetuloksia tai muita tietoja mitä haluaa sukutaulusta nähdä.

Fb ryhmässä KoiraNet – jalostustietojärjestelmän jalostaminen on käyty tämän vuoden aikana keskusteluja tietokannan kehittämisestä. Rotujärjestöt ovat voineet esittää toiveita millaisia uudistuksia tietokantaan kaivataan. Ylläpitäjä ryhmässä on Juha Tenhunen ja hän ottaa vastaan ehdotuksia ja kertoo, onko asia mahdollista toteuttaa. Keskusteluissa on noussut esille, että uudistuvaan tietokantaan on tulossa mahdollisuudet mm. muistiinpanojen tekemiselle. Käyttäjä itse voi tehdä muistiinpanoja, mutta myös rotujärjestölle on tulossa mahdollisuudet muistiinpanoille.

Tietoja esim. polviluksaatiosta on kirjattu suomenpystykorvasta tänne: https://spj.fi/rodut/suomenpystykorva/t ... luksaatio/ Tosin tämän vuoden aikana ei kukaan ole päivittänyt taulukoita??? Viimeinen päivitys on tehty kesällä 2017. Ennen taisi olla niin, että kaksi kertaa vuodessa taulukot päivitettiin. Näitä tietoja olisi hyvä saada tietokantaan, jos se on mahdollista. Helpottaisi huomattavasti yhdistelmien suunnittelua ja arviointia. Kun tietokantaa kehitetään monipuolisesti, rotujärjestö voisi selvitellä, miten saataisiin kaikki koiran omistajan itsensä tekemät ja dokumentoidut terveysilmoitukset mukaan tietokantaan. Samalla voisi selvitellä miten sukutauluihin saadaan puuttuvat koirat merkittyä. Tämä helpottaisi sukusiitos% laskemista oikein. KoiraNet tietokannan kehittämiseen kannattaa paneutua ja siitä saatava hyöty selvittää.
Leila Mukkala

Hallakorpi
Viestit: 107
Liittynyt: 11 Joulu 2006, 16:40
Paikkakunta: Tornio

Re: Metsastyspystykorvat.com

Viesti Kirjoittaja Hallakorpi » 11 Touko 2019, 18:25

Onko nyt tilanne siis se että Metsästyspystykorvat.com:iin ei päivity esim näyttelytulokset?
Ja onko nyt niin että sanallisia näyttelyarvosteluja ei löydy mistään? Ainakaan en löytänyt viime vuoden sanallista arvostelua mistään kolmesta paikasta (Metsästyspystykorvat.com, koiratietokanta.fi ja jalostietojärjestelmä).
Jotenkin on pakka levällään kun on kolme järjestelmää mutta kaikki ovat hieman vaillinaisia.

Edit. Löytyi se Metsästyspystykorva.com:sta mitä hain. Jotenkin en ensikerralla löytänyt.....
Jari Lalli

Vastaa Viestiin