Jaosto tiedottaa

Tämän otsikon alla keskustellaan pohjanpystykorviin liittyvistä asioista.

Valvojat: Valvoja8, Valvoja9, Valvoja3, Valvoja7, Valvoja1, Valvoja6, Valvoja5, Valvoja2, Valvoja4

Räpikäs
Viestit: 148
Liittynyt: 12 Syys 2006, 22:11
Paikkakunta: HP

Re: Jaosto tiedottaa

Viesti Kirjoittaja Räpikäs » 12 Touko 2018, 20:44

Jaosto kokoontui naamatusten Mäntyharjulla. Lähes helteinen kesäsää ja erityisesti illan jääkiekkopeli vauhditti kokousta joka venyi kuitenkin pitkäksi. Surkeat nettiyhteydet pakotti parhaimmin toimivan operaattorin omaavan tiedottamaan asiasta.POHJANPYSTYKORVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA


Mäntyharju 12.5.2018POHJANPYSTYKORVAJAOSTON KOKOUS 12.5.2018

Aika: 12.5.2018 klo 15.00
Paikka: Veijakantie 124, Pankalahti (Mäntyharju)
Paikalla: Matti Kaarto
Eliisa Niskanen
Hannu Hämäläinen
Heikki Niemelin
Kari Lehtinen
Jukka Mörsky


1 § KOKOUKSEN AVAUS

Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 16.04.

2 § KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Kokouskutsu on lähetetty sähköpostitse 26.4.2018.

Päätös: Kokous on laillinen ja päätösvaltainen.

3 § TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN

Päätös: Työjärjestys hyväksyttiin muuten, mutta lisättiin omaksi asiaksi Metsopoikaohjeen muuttaminen.

4 § JAOSTON HENKILÖVALINNAT
varapuheenjohtaja
sihteeri

Päätös: Varapuheenjohtajaksi valittiin Hannu Hämäläinen ja sihteeriksi valittiin Eliisa Niskanen.

5 § JAOSTON JOHTOSÄÄNTÖ JA TOIMINTAOHJEET

Jaoston johtosääntö on kaikilla SPJ:n roduilla samansisältöinen, joten siihen ei tule muutoksia. Johtosäännön liitteenä olevat tehtävänkuvaukset kuitenkin kaipaavat tarkennuksia.

Päätös: Päivitettiin tehtävänkuvaukset ja jaoston puheenjohtaja lähettää kokonaisuuden (johtosääntö+tehtävänkuvaukset) SPJ:n hallituksen hyväksyttäväksi.


6 § KESÄPÄIVÄT 2018

Kesäpäivävastaava Jukka Mörsky kertoi kesäpäivien valmistelutilanteesta. Valmistelut etenevät suunnitellulla tavalla.

7 § KESÄPÄIVÄT 2019

Kesäpäivät 2019 järjestetään Oulun Nallikarissa. Tilat ja alueet on varattu ja valmistelut on aloitettu.

Jaosto on saanut esityksen siitä, että poikkeuksellisesti vuonna 2019 järjestettäisiin yhteiset kesäpäivät suomenpystykorva-harrastajien kanssa, koska molemmilla kesäpäivillä järjestelyissä toimii isossa roolissa Oulun Seudun Pystykorvakerho.

Jaosto suhtautuu positiivisesti esitykseen. Pohjanpystykorvajaostossa vastuuhenkilöinä asian valmisteluissa toimivat Jukka Mörsky ja Heikki Niemelin.

8 § JAOSTOLLE TULLEET ESITYKSET/ASIAT/TEHTÄVÄT

pohjanpystykorvajaosto osallistuu Riihimäen Erämessujen järjestelyihin kesäkuussa 2018
pohjanpystykorvajaosto vastaa joulukuussa 2018 järjestettävän Voittaja-näyttelyn yhteydessä toteutettavasta SPJ:n tuote- ja infopisteen rakentamisesta ja ylläpidosta.

9 § METSOPOIKAOHJEEN MUUTTAMINEN

Suomenpystykorvajaosto on valmistellut Metsopoikaohjeen muuttamista siten, että Metsopoika-otteluun osallistuisi vuodesta 2019 lukien vain Suomenpystykorvat. Tällöin pohjanpystykorvajaostolla olisi aikaa rakentaa oma varhaiskypsien yksilöiden esille tuoma oma koe järjestämisohjeineen.

Päätös/lausunto: Pohjanpystykorvajaosto puoltaa tehtyä esitystä, mikäli SPJ:n hallitus päättää, että pohjanpystykorvajaosto saa vuodesta 2019 alkaen vastaavan arvo-ottelun varhaiskypsille pohjanpystykorville. Mikäli pohjanpystykorville ei ole mahdollista luoda omaa arvo-ottelua, esitetään Metsopoika-ottelun koiramäärän nostamista 12 koiraan.

10 § MUUT ASIAT

tietosuoja-asetus
keskusteltiin tietosuoja-asetuksen edellyttämät toimenpiteet
jaoston ja jalostusryhmän henkilöstöä suositeltiin katsomaan VM:n ja OM:n laatiman koulutuspaketin ja suorittavat siihen liittyvän testin
JTO ja PEVISA-ohjelma päivitetään kuluvan vuoden aikana
vastuu päivittämisestä on jalostusryhmällä
jaosto asetti toiminnalleen tavoitteet
koetoiminnan toimintaedellytysten laajentaminen (koulutus)
tietoisuuden lisääminen koetoiminnasta ja sen merkityksestä jalostukselle
vuorovaikutuksen parantaminen jaoston ja harrastajien välillä.

11 § KOKOUKSEN PÄÄTTÄMINEN

Puheenjohtaja päätti kokouksen klo 19.52.

Kokoukseen osallistujat ovat hyväksyneet pöytäkirjan ja on siten julkaisuvalmis.

Mäntyharjulla 12.5.2018Matti Kaarto Eliisa Niskanen
Puheenjohtaja Sihteeri

Jakelu: SPJ:n hallitus
Suomenpystykorvajaosto
-Heikki Niemelin

IKa
Viestit: 410
Liittynyt: 12 Elo 2004, 19:37
Paikkakunta: Inari / Uusikaupunki
Viesti:

Re: Jaosto tiedottaa

Viesti Kirjoittaja IKa » 13 Touko 2018, 02:02

9 § METSOPOIKAOHJEEN MUUTTAMINEN

Suomenpystykorvajaosto on valmistellut Metsopoikaohjeen muuttamista siten, että Metsopoika-otteluun osallistuisi vuodesta 2019 lukien vain Suomenpystykorvat. Tällöin pohjanpystykorvajaostolla olisi aikaa rakentaa oma varhaiskypsien yksilöiden esille tuoma oma koe järjestämisohjeineen.

Päätös/lausunto: Pohjanpystykorvajaosto puoltaa tehtyä esitystä, mikäli SPJ:n hallitus päättää, että pohjanpystykorvajaosto saa vuodesta 2019 alkaen vastaavan arvo-ottelun varhaiskypsille pohjanpystykorville. Mikäli pohjanpystykorville ei ole mahdollista luoda omaa arvo-ottelua, esitetään Metsopoika-ottelun koiramäärän nostamista 12 koiraan.
Olisiko mahdollista toteuttaa em. kilpailu siten, että molemmilla roduilla olisi omat "luokat" (niin on esim. rekikoirakilpailuissa ja -kokeissa, samanrotuiset kilpailevat omissa lohkoissaan) On turhaa resurssien tuhlausta ja uusien järjestäjien/sääntöjen nikkaroimisen vaivannäköä yms. "byrokratiaa". Kokeissa voisi olla rodullisesti yhtä monta koiraa kilpailemassa. Vähän tuli vaikeasti selvitettyä, mutta ehkä idea on oikea. Minusta yleensäkin (minun mielestäni..) erilaisia arvo-otteluja on liikaa...
Inkeri Kangasvuo, Saman's kennel

pohjoispohjalainen
Viestit: 8
Liittynyt: 17 Tammi 2018, 20:06

Re: Jaosto tiedottaa

Viesti Kirjoittaja pohjoispohjalainen » 13 Touko 2018, 20:39

Tervehdys kaikille Pohjis-harrastajille!

Kuten jo tästäkin viestiosiosta olette lukeneet, kokoontui PPK-jaosto viikonloppuna käsittelemään esille tulleita asioita ja pöytäkirja kokouksestamme on jo Heikin toimenpitein luettavissa.

Viikonloppu oli erittäin hyödyllinen niin minulle kuin varmasti muillekin jaoston henkilöille. Kokouksemme oli vain osa työtämme ja saimmekin linjattua toimintatapojamme mielestäni hyvälle mallille. Yksi aivan erityisen iso asia meidän kaikkien harrastajien kannalta on se, että tavoitteenamme on kehittää vuorovaikutusta pohjisväen ja jaoston välillä avaamalla mm. tänne pystykorva.infoon oma keskustelupalsta.

Aikaisemmin kuluneella viikolla vastasimme SPJ:n kyselyyn järjestömme Vuoden Eräkoira-ehdokkaan valintaan. Jaostomme oli hyvin yksimielinen asiasta ja esitimme omaksi ehdokkaaksemme kaksinkertaista Suomen mestaria ja kansainvälistä käyttövalioa Mahokanmäen Zäkää. Toivottavasti Zäkä tulee valittua SPJ:n ehdokkaaksi kisaan?

Iloista kesänalkua kaikille ja pidetään yhteyttä!

Matti Kaarto
PPK-jaoston pj

Räpikäs
Viestit: 148
Liittynyt: 12 Syys 2006, 22:11
Paikkakunta: HP

Re: Jaosto tiedottaa

Viesti Kirjoittaja Räpikäs » 13 Touko 2018, 21:18

Esipuhe: Uusi jaosto kokoontui nyt tosiaan ensimmäistä kertaa ja aika äkkiä siinä todettiin, että koehommissa useat olivat alunperin toisiinsa tutustuneet..


Muutosvastarinta oli tiedossa ja odotettavissa Metsopoika-ottelu asiasta päätettäessä. Jaostossa sovimme, että minä laitan perusteluja nähtäväksi ja avaamme hiukan käsittelyä, jolla jaostossa asiasta päätöksen saimme aikaan.

Päätös vaati aika tavalla asian läpikäymistä perinjuurin, kokonaan, täysin ja kaikilta osin. Tämä kommentti siksi, että sieltä palautteesta nyt tuskin mitään uutta löytyy, jota emme päätöstä tehdessä olisi huomioineet. Asia kun on ollut jo aiemminkin esillä. Ehkä rohkeimman askelen otimme itsemme suhteen siinä, että asetuimme aidosti tulevan kritiikin tietäen nimenomaan turvaamaan Pohjanpystykorvan parempaa tulevaisuutta.
Huomaanette varmaan myös, että tarve muutokseen on lähtöisin spk jaostosta. Tämä ymmärrettiin myös asian käsittelyssä.

Tärkeysjärjestyksessä nämä perustelut eivät ole. Mutta näistä muodostuu myös kokonaisuus, joka on myös kirjattu kokouksen pöytäkirjaan seuraavasti:

"Jaosto asetti toiminnalleen tavoitteet

-koetoiminnan toimintaedellytysten laajentaminen (koulutus)
-tietoisuuden lisääminen koetoiminnasta ja sen merkityksestä jalostukselle"

Tavotteiden asettamisen yhteydessä puhuttiin viiden, kymmenen ja/tai vuosikymmenien tarkasteluvälistä. Tulevaisuudesta.


Perusteluja ym. päätökseen:

-Vuosittain Metsopoikaan osallistuneet keskimäärin 1 tai 2 varhaiskypsää ppk:a ei pitkälläkään aikavälillä juuri vaikuta jalostuksen kautta rodun tilaan metsästysominaisuuksien osalta.

-Ppk rotuna kaipaa omat varhaiskypsät koirat laajemmin esiin jalostuskäyttöä silmälläpitäen.

-Tämä olisi toinen "pakollinen" koe ppk harrastajien järjestettäväksi SM-kisan lisäksi. Rodun rekisteröinnit ovat kasvaneet rajusti viime aikoina ja yleensäkin koepalkituista, LINT-kokeessa todistettavasti toimiviksi todetuista koirista on jalostuspuolella huutava pula.

-Edelleen rodun rekisteröintien nousuun viitaten. Ppk harrastajien tulisi tietää ja tuntea myös vastuunsa rodun jatkosta kelpoisena metsästyskoirana.

-Ppk harrastajien tulisi myös osallistua aktiivisemmin koejärjestelyihin yleensä ja oma kisa nuorien koirien kanssa ja usein myös nuoremman polven harrastajien piirissä toimisi oivana innoittajana ja myös suhteiden luojana harrastajien välillä.

-Suhteiden luominen on tärkeä osa harrastusta ja myös sitä, että tulevaisuuden tekijät rotujärjestön eri tehtäviin löytyvät yleensä näistä samoista koetoiminnassa touhuavista henkilöistä. Tästä hyötyisi rotujärjestön lisäksi tietenkin myös koko LINT- koelaji rotuun katsomatta. Yksi koe vuosittain voi olla ratkaiseva liikkeellalaittaja kokonaisuudessa pitkällä aikavälillä.Lisää infoa antaa ja palautetta ottaa vastaan
Pohjanpystykorvajaoston kilpailu- ja näyttelyvastaava:-Heikki Niemelin

lehkari
Viestit: 180
Liittynyt: 18 Syys 2006, 14:23
Paikkakunta: Tampere

Re: Jaosto tiedottaa

Viesti Kirjoittaja lehkari » 16 Kesä 2018, 18:17

Tänään oli Jyväskylässä Spj:n hallituksen kokous. Pöytäkirja ilmestyy tarkistamisen jälkeen.
Kohta 62. Metsopoikaottelun järjestämisohjeen muuttaminen käsiteltiin ja hallitus laittaa asian jatkovalmisteluun, selvitetään kyselyllä jäseniston kanta. Tämä pöytäkirjankohta tarkastettiin ja hyväksyttiin heti.
Kari Lehtinen

pohjoispohjalainen
Viestit: 8
Liittynyt: 17 Tammi 2018, 20:06

Re: Jaosto tiedottaa

Viesti Kirjoittaja pohjoispohjalainen » 09 Elo 2018, 07:52

Tervehdys Turengista!

Kesä on vierähtänyt lopuilleen ja metsästyskausi odottaa jo kulman takana! Helteinen kesä ei kuitenkaan ole tarkoittanut sitä, että olisimme edenneet kohti syksyä pelkästään hiljaiselossa, päinvastoin.

Keväällä ja kesällä keskusteluissa on ollut tietenkin Metsopoika-ottelun järjestämisohjeen muuttaminen. Kuten varmaan olette SPJ:n hallituksen pöytäkirjoista lukeneet, asiaa on käsitelty mm. hallituksen kesäkuun kokouksessa ja asiaan liittyen oltiin jo valmistelemassa jäsenkyselyä.

Elokuun alussa suomenpystykorvajaosto päätti laittaa Metsopoika-ohjeen valmistelun jäihin ja siihen palataan uudelleen myöhemmässä vaiheessa, varmaan viimeistään ensi vuoden yhteisillä kesäpäivillä.

Toinen keväällä-kesällä hieman työllistänyt asia on ollut pohjisten SM-haukkujen järjestämisohjeen hyväksymistilanne Kennelliitossa. Päivitetty järjestämisohje valmisteltiin syksyllä 2017 ja SPJ:n hallitus käsitteli asian joulukuussa 2017 lähettäen järjestämisohjeen hyväksyttäväksi Kennelliittoon. Kaikki asiat eivät kuitenkaan aina etene, kuten toivoisi ja järjestämisohjeen osalta kävi niin, että se "katosi" Kennelliitossa jonnekin...varmaan bittitaivaaseen. On nääs tosiaan mahdollista, että Kennelliiton viime joulukuun serveri-ongelmien myöstä ohjeemme tosiaan katosi.

Niinpä ryhdyimme jaostona kesän korvalla kyselemään ohjeen perään ja nyt eletään siinä tilanteessa, että Kennelliitto on luvannut käsitellä asian elokuun kokouksessa ja he informoivat asiasta heti niin järjestöämme kuin meitä jaostona. Olemme toiveikkaita, että poiketen normaalista käsittelyajasta saisimme ohjeen hyväksyttynä käyttöönotettavaksi jo koekauden alusta lukien. Päätöksen tultua asiasta informoidaan heti tällä palstalla.

Lopuksi tietenkin toiveita harrastajakunnallemme!!!

Otetaan syksyn yhteiseksi tavoitteeksi parantaa pohjistemme osallistumismääriä käyttökokeissa! Ainakin minulle metsästyksen ohella käyttökokeissa käynti niin palkintotuomarina kuin oma koira kokeessa on nautinto ja sellaisena se minun mielestäni pitääkin ottaa. Aina ei satu paras päivä kohdalleen lintujen osalta...kuitenkin jokainen metsäretki koiran kanssa on kuin laittaisi rahaa pankkiin! Ainakin minä ajattelen niin.

Edellä mainittuun liittyen toiveena tietenkin on, että mahdollisimman moni jo kokenut LINT-palkintotuomari kävisi jatkokurssin ja että mahdollisimman moni, erityisesti uusi harrastaja kävisi LINT-palkintomarikurssin. Tällä tavoin voisimme edesauttaa harrastajiemme mahdollisuutta saada kokeeseen tuomari ja toisaalta helpottaa myös käyttökokeiden järjestämistä.

Mukavaa syksyn odotusta pohjis-porukalle...

Matti Kaarto
PPK-jaoston pj

pohjoispohjalainen
Viestit: 8
Liittynyt: 17 Tammi 2018, 20:06

Re: Jaosto tiedottaa

Viesti Kirjoittaja pohjoispohjalainen » 16 Elo 2018, 15:29

Tervehdys!

Sain tänään kiinni Jukka Lindholmin Kennelliitosta ja tiedustelin pohjisten SM-haukkujen järjestämisohjeen hyväksymistilannetta.

Järjestämisohje on hyväksytty eilisessä kokouksessa ja saan pöytäkirjan tänä iltana, viimeistään huomenna. Sen jälkeen vaihdan hyväksytyn uuden version SPJ:n sivuille.

Tiukillehan tuon hyväksyntä meni, mutta hyvä näin!

Terveisin...

Matti Kaarto
PPK-jaoston pj

eliisan
Viestit: 37
Liittynyt: 17 Maalis 2015, 19:39

Re: Jaosto tiedottaa

Viesti Kirjoittaja eliisan » 16 Loka 2018, 21:29

Jaosto piti sähköpostikokouksen koskien mm. tulevien vuosien SM-haukkujen järjestäjiä sekä järjestämisohjetta.

Pöytäkirja löytyy alla olevasta linkistä sekä SPJ:n pohjanpystykorva-osiosta - Aktiivitoiminta >Jaoston tiedotteita

https://drive.google.com/open?id=1k5ZDc ... IjzhSWXqjT

Syysterveisin
Jaosto
Eliisa Niskanen

eliisan
Viestit: 37
Liittynyt: 17 Maalis 2015, 19:39

Re: Jaosto tiedottaa

Viesti Kirjoittaja eliisan » 14 Marras 2018, 23:38

Avoimet paikat jaostossa

SPJ:n hallitus vahvistaa PPK-jaoston kokoonpanon kaudeksi 2019-2020 Kuopion vuosikokouksen yhteydessä. Avoinna jaostossa em kaudeksi ovat seuraavat tehtävät:
  • Koulutus- ja sääntövastaava
  • Tiedotus- ja markkinointivastaava
Tehtävänkuvaukset löytyvät SPJ:n nettisivuilta (SPJ->järjestö->järjestö->sääntöjä, ohjeita ja lomakkeita->Pohjanpystykorva->PPK jaoston ohjeet.

Tiedusteluja voi tehdä myös tehtävien nykyisiltä hoitajilta:
Koulutus- ja sääntövastaava, Hannu Hämäläinen: hannu.hamalainen64@gmail.com 0500-493 329
Tiedotus- ja markkinointivastaava, Eliisa Niskanen: eliisa.niskanen@gmail.com 044-564 1945

Avoimista paikoista kiinnostuneita pyydetään hakemaan tehtäviin sähköpostilla tai puhelimitse: matti.kaarto@gmail.com tai 050-331 5299.

Esityksiä henkilöstövalinnoista voi tehdä myös jaoston tilaisuudessa Kuopion jalostuspäivillä tammikuussa 2019.
Eliisa Niskanen

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Ei haukku haavaa tee”