Sydänääniä.....

Täällä käydään SPJ:n alaisten rotujen ruokintaan ja hoitoon liittyvät keskustelut!
lyijy
Viestit: 12
Liittynyt: 19 Joulu 2010, 22:51

Sydänääniä.....

Viesti Kirjoittaja lyijy » 19 Kesä 2011, 18:24

Morjens!
Kasvattajilla on varmaan tietoa koiranpennun sydänäänistä joista kannattaa olla huolissaan.Kasvattaja sirutti varaamani pennun ja lääkäri teki myös tarkastuksen.Pennun sydämmestä oli kasvattajan kertoman mukaan sikiöaikainen häiriö joka poistuu pennun iän myötä.Eka rokotuksessa tutkittava uudelleen :( .Muilla pennun viidellä sisaruksilla tätä häiriötä ei esiintynyt.
Anssi Hämäläinen

st
Viestit: 200
Liittynyt: 12 Elo 2004, 11:32
Paikkakunta: Kirkkonummi
Viesti:

Re: Sydänääniä.....

Viesti Kirjoittaja st » 24 Kesä 2011, 15:39

Hei,
kyseessä lienee ns. puppy mur-mur joka yleensä poistuu pennun kasvaessa. Toisilla roduilla toisia yleisempi. Hatunnosto kasvattajalle joka kertoi sinulle tästä ja vieläpä tarkistutti pennut. Olen jo aiemmissa viestiketjuissa kertonut mielipiteeni pentujen tarkistuksesta, joten jatkan samaa linjaa ja olen hyvin tyytyväinen että koirasi kasvattaja tutki pennut. Hienoa.
Rokotusten yhteydessä tilannetta on hyvä seurata, mutta kuten sanoin jo niin yleensä nämä mur-murrit poistuvat viimeistään siinä vaiheessa kun sydän on kasvanut aikuisen koiran kokoon sopivaksi.
Uskon että sinustakin on mukavampi kuulla asiasta nyt etukäteen kun voit vielä asiaa puntaroida kuin että tämä olisi tullut puskista joku kaunis kerta rokotusten tai muun yhteydessä. Pisteet kasvattajalle.

Terkuin, Soile
Terveisin,
Soile Torvinen
http://www.punapippurin.com

Tuutikki

Re: Sydänääniä.....

Viesti Kirjoittaja Tuutikki » 24 Kesä 2011, 18:32

Suomenpystykorvia joista aiheessa kyse on rekisteröity viimeisen 10 vuoden aikana reilu 8500 ja yhdelle koiralle on tehty virallinen sydänkuuntelu 10 vuoden aikana. Pohjanpystykorvia samassa ajassa liki 1900 eikä yhtään virallista sydänkuuntelua. Onko siis johtopäätös tässä asiassa että ne markkeeratut " hyvät kasvattajat" on kuitenkin niin harvassa koskapa pentujen vanhemmilta ei löydy yhdeltäkään tätä sydän kuuntelua yli vuoden iässä, ( hyvän kasvattajan merkkinä :wink: ) jolloin sillä on vasta merkitystä.

Todellisuudessa taitaa tuo virallinen sydänkuuntelu olla spesiaalilääkäreiden hommaa sekin eli pelkästään ei sitä että stetoskooppia rinnan päällä käytetään.

Esimerkiksi nythän muuttui silmätarkastuslausunnot että nekin ovat virallisia vasta kun koira on täyttänyt vuoden. Silti on olemassa silmäsairauksia jotka on löydettävissä kyllä jo pienenä pentuna.

Useimmat eläinlääkärit muuten myös rutiininomaisesti kuuntelee rokotukselle ensi kertaa tulevien pentujen sydän äänet, kuin myös katsoo hampaiston ja käväistäänpä puntarillakin.

lyijy
Viestit: 12
Liittynyt: 19 Joulu 2010, 22:51

Re: Sydänääniä.....

Viesti Kirjoittaja lyijy » 04 Heinä 2011, 14:52

Hei ja kiitos hyvistä tiedoista jotka valaisivat asiaa :P .Sydänasiat ovat sepesialistin hommia ja kun niistä ei itse paljon tiedä alkaa epäillä pahinta.Valitsin kuitenkin ns.terveen paperit omaavan pennun kun oli varaa valita. Kasvattaja toimi minustakin asiassa esimerkillisesti.
Hyvää ja kaunista kesää!
Anssi Hämäläinen

Pekka-antero
Viestit: 70
Liittynyt: 02 Syys 2004, 09:55

Re: Sydänääniä.....

Viesti Kirjoittaja Pekka-antero » 06 Heinä 2011, 11:31

Tyttäreni koiran pennulla (länsi-ylämaan terrieri) todettiin sydänääniä, jotka lääkäri sanoi ennustavan jopa menehtymistä melko nuorena. Pentu oli jo syntyessään heikohko ja mm. nisän imeminen oli aluksi ylivoimaista, mutta saatuaan ravintoa tuttipullon avulla pentu voimistui ja imeminenkin alkoi onnistua. Pentu jäi luonnollisesti syntymäkotiinsa ja on nyt yli vuoden ikäisenä erittäin pirteä ja on minun jälkeeni 6 v suomenpystykorvani aktiivisin ja paras ystävä. Kaikki pihaleikit sujuivat tänäänkin hyvin, vaikka vielä muutama kuukausi sitten esiintyikin hengästymistä ja lepotaukoja leikkien välissä.
Eli, sydänlihakset taitavat useissa tapauksissa kasvun aikana olla itsestään korjaantuvia elimiä, jota taas monet muut asiat eivät ole. Esimerkkinä ilmeisesti vaikka kaikki perinnölliset viat silmissä, polvissa jne. Vai ovatko asioista tietävät toista mieltä ?

Vastaa Viestiin