Onko kellään samaa? koira puree häntäänsä

Täällä käydään SPJ:n alaisten rotujen ruokintaan ja hoitoon liittyvät keskustelut!
virttu
Viestit: 5
Liittynyt: 24 Tammi 2010, 13:40

Onko kellään samaa? koira puree häntäänsä

Viesti Kirjoittaja virttu » 24 Tammi 2010, 19:49

Elikkä nyt n. 1.5 spu pureskekee häntää kun esim. olemme puolessa välissä lenkkiä/ tai kun pääsemme kotiin. Onko koiralla vain ajankulun puutetta vai mistäköhän se johtuu?
Eläinlääkärit epäili ekaks rauhasia mutta vaikka ne tarkistettiin sama jatkui ja niissä ei siis vikaa ollut.
Sitten ajattelivat että jos johtuu tyttö koirien hajuista mutta en tiiä onko kellään ollut vastaavaa.. ei oo mitään kivaa kun yht äkkiä lenkillä heittäytyy maahan ja hyppii ja riehuu hännän perässä ja puree sitä.
Eikä suostu jatkaan matkaa..

Hely
Viestit: 37
Liittynyt: 20 Huhti 2008, 21:32

Re: Onko kellään samaa? koira puree häntäänsä

Viesti Kirjoittaja Hely » 24 Tammi 2010, 20:06

Hei, minulla 1.9v narttu ja kyllä jahtailee häntäänsä aina joskus. Yleensä silloin kun on muutoinkin riehuleikkiä tai haluaisi riehuleikkiä. Näin isompana on jo vähentynyt. Neiti ei ole tehnyt sitä niin paljon että olisi haitaksi asti ollut ja aina olen pitänyt sitä vain jonkun sortin leikkinä. Rauhasvaivoja meillä ei ole ollut eikä muutakaan sellaista mihin sitä voisi yhdistää. Kuinka usein sitä tapahtuu? Eipä tästä varmaan suurta apua ollut.

virttu
Viestit: 5
Liittynyt: 24 Tammi 2010, 13:40

Re: Onko kellään samaa? koira puree häntäänsä

Viesti Kirjoittaja virttu » 24 Tammi 2010, 20:22

Hely kirjoitti:Hei, minulla 1.9v narttu ja kyllä jahtailee häntäänsä aina joskus. Yleensä silloin kun on muutoinkin riehuleikkiä tai haluaisi riehuleikkiä. Näin isompana on jo vähentynyt. Neiti ei ole tehnyt sitä niin paljon että olisi haitaksi asti ollut ja aina olen pitänyt sitä vain jonkun sortin leikkinä. Rauhasvaivoja meillä ei ole ollut eikä muutakaan sellaista mihin sitä voisi yhdistää. Kuinka usein sitä tapahtuu? Eipä tästä varmaan suurta apua ollut.

vaihtelee mutta joskus monta kertaa päivässä ja joskus on kauankin viikkoja ollut varmaan taukoa...

metsästäjä
Viestit: 2
Liittynyt: 21 Maalis 2009, 12:51

Re: Onko kellään samaa? koira puree häntäänsä

Viesti Kirjoittaja metsästäjä » 24 Tammi 2010, 21:10

Heippa, meillä on sama ongelma, tosin nartun kanssa. Alotti noin vuosi sitten ollessaan noin 8kk iässä, nyhtämällä ensin niihin "housukarvoihinsa" aukon, jonka jälkeen yks ilta huomattiin, että oli koko hännän päästä karvat kadonnut. Samoihin aikoihin alkoi eka juoksu. Sitä mukaa kun uutta karvaa alko hännänpäähän kasvaan, niin se söi pois, pahimmillaan oli iho mennyt vähäsen rikki häntäruodon päästä. Myös housukarvoista, erityisesti vasemman puolen, ei ollu juuri mitään jäljellä. Viime elokuussa häntä oli melko kokonainen, kunnes se söi sen taas. Eläinlääkärissä sitä käytettiin viime kevään ja kesän aikana monta kertaa, ja monessa eri paikkaa, jolloinka sillä ekana epäiltiin jotain ulkoloisia tai kirppuja tmv. ja annettiin ties mitä loishäätöjä, eivätkä auttaneet mitään. Lisäksi koiralle määrättiin kortisonia. Myös anaaleja epäiltiin ja myös ruoka-aine allergioita, otettiin allergiatestit ja ties mitä...Eikä niistä selvinnyt mitään erikoista.
Viime kesänä vaihdettiin myös nappulat ruokavaliosta kokonaan pois, nykyään syö porissa valmistettavaa NEU:ta, johonka sekaan sianjauhelihaa. Lisänä tarhassa luita. Maistuu ainakin koiralle, on vahvistunut ja on kiiltävä turkki.
Mutta edelleen se tykkää jahdata häntää ja syödä karvat, tosin nykyään se ei enää syö pelkästään hännän päätä, vaan sitä hännän kipparan sivusta karvoja, josta karvat puuttuu noin 10sentin matkalta. Housukarvat on tällä hetkellä ihme kyllä melko ehjät. Eipä sitä ole kauheesti kehannu näyttelyihin viedä, vaikka muuten on kunnossa.
Meillä ei sentäs ala kieputtaa häntää kesken lenkin, mutta tekee sitä yleisin tarhassa kun on yksin tai jos muuten hermostuttaa joku.

Onko sillä sun uroksella kuitenkin vielä karvat tallella ? Meillä ei ainakaan pitäisi tekemisen puutteesta olla kiinni, pääsee useamman kerran päivässä pitkille lenkeille tarhasta, ja valosalla, yleisin viikonloppuisin mettään juoksemaan irti.

Jos haluat vaikka soitella, niin laitappa vaikka yksityisviestiä :wink:

Artsi
Viestit: 509
Liittynyt: 07 Tammi 2006, 19:56
Viesti:

Re: Onko kellään samaa? koira puree häntäänsä

Viesti Kirjoittaja Artsi » 24 Tammi 2010, 22:42

Jostain muistelen lukeneeni että sinkin puute saattaisi aiheuttaa ihon ja karvapeitteen ongelmia, karvojen syömistä. Liiallinen kalsiumi taas heikentää sinkin imeytymistä. Ja monissa tehdassapuskoissa olevat keinotekoiset säilöntäaineet myös saattavat aiheutta iho-ongelmia -> kutinaa.
Arto Sikiö

annimaarit
Viestit: 36
Liittynyt: 23 Loka 2006, 08:23

Re: Onko kellään samaa? koira puree häntäänsä

Viesti Kirjoittaja annimaarit » 25 Tammi 2010, 10:03

Yhdellä tutulla spu pureskeli häntänsä karvattomaksi aina kun se oli jo melkein täydessä tuuheudessa.
Eläinlääkärillä ei löytynyt syytä.
Joku oli sitten hoksannut, että heinistä meni roskia karvojen juureen ja aiheutti kutinaa. Vaiva jäi pois kuivikkeet vaihtamalla.

virttu
Viestit: 5
Liittynyt: 24 Tammi 2010, 13:40

Re: Onko kellään samaa? koira puree häntäänsä

Viesti Kirjoittaja virttu » 25 Tammi 2010, 11:03

Niin elikkäs se on kumminkin tavallaan lyhyt aika lenkillä, mutta ei se ole kiva kun muut koiran ulkoiluttajat katsoo että mitä ihmettä toi tekee :D mutta siis en ole ainakaan huomnnut että karvaa mistään sillai puuttuisi että ei revi sitä sillai. mutta hyvä kuulla tavallaan ettei nyt mikään ihan uusi asia ole, eikä varmaan mitää vakavaakaan kun eivät ne eläinlääkäritkään syksyllä mitään keksineet. Halusin vaan just tietää jos muillakin olis kokemusta tälläisestä ja näköjään on... juu meilläkin kyllä pääsee yleensä ainakin pari kertaa viikossa metsää, ja monta kertaa päivässä lenkkeilläänkin. Ja tällä tosiaan se purenta on pelkästään häntä ettei muualta pureskele itseensä..

virttu
Viestit: 5
Liittynyt: 24 Tammi 2010, 13:40

Re: Onko kellään samaa? koira puree häntäänsä

Viesti Kirjoittaja virttu » 25 Tammi 2010, 11:05

virttu kirjoitti:Niin elikkäs se on kumminkin tavallaan lyhyt aika lenkillä, mutta ei se ole kiva kun muut koiran ulkoiluttajat katsoo että mitä ihmettä toi tekee :D mutta siis en ole ainakaan huomnnut että karvaa mistään sillai puuttuisi että ei revi sitä sillai. mutta hyvä kuulla tavallaan ettei nyt mikään ihan uusi asia ole, eikä varmaan mitää vakavaakaan kun eivät ne eläinlääkäritkään syksyllä mitään keksineet. Halusin vaan just tietää jos muillakin olis kokemusta tälläisestä ja näköjään on... juu meilläkin kyllä pääsee yleensä ainakin pari kertaa viikossa metsää, ja monta kertaa päivässä lenkkeilläänkin. Ja tällä tosiaan se purenta on pelkästään häntä ettei muualta pureskele itseensä..
niin ja ei oikeen syö kauheesti ns. tehdassapuskaa..
etää nappuloita jonkun verran mutta ei kauheita määriä, monesti esim jauhelihaa ja makaroonia jne jne :=)

recon
Viestit: 59
Liittynyt: 09 Syys 2006, 00:07

Re: Onko kellään samaa? koira puree häntäänsä

Viesti Kirjoittaja recon » 26 Touko 2010, 12:07

Semmoista tietoa on asiasta että yhdellä tutulla oli samanlainen tapaus ja sillä kanssa kokeiltiin kaikenlaista esim. erikoisruokavaliota, sinkin lisäystä, lois häätöä ja tehtiin tutkimus anaaleista. Mikään ei auttanut ennenkuin yksi vanhempi pystykorvamies käski poistattamaan koiralta anaalirauhaset. Sen jälkeen kun anaalirauhaset on poistettu niin ei ole enään purrut häntäänsä ja peräkarvoja pois. Vaikka nuo anaalitkin tutkittiin eläinlääkärin toimesta ja todettiin normaaleiksi voisi olettaa että vika oli kumminkin niissä. Ajattelin vaan että jos sinullakin koira puree lenkillä peräpäätä niin voisiko anaalit koiran liikkuessa ruveta kutiseen/kipeytyyn jolloin koira yrittää purra.
Markus Huuki

Vastaa Viestiin