Pentujen ruokinta imetyksen jälkeen

Täällä käydään SPJ:n alaisten rotujen ruokintaan ja hoitoon liittyvät keskustelut!
Korpimetso

Pentujen ruokinta imetyksen jälkeen

Viesti Kirjoittaja Korpimetso » 31 Maalis 2006, 20:12

Mitä te olette syöttäneet pennuille sen jälkeen kun tissiltä pitäisi vieroittaa?Tarkkailetteko pentujen painoa ettei ole jäänyt ilman tissiä?Missä vaiheessa mahdollisesti pentulaatikko/pesä tulisi olla emällä jo tutkittavana?

Salla
Viestit: 59
Liittynyt: 15 Kesä 2005, 21:25
Paikkakunta: Sievi

Viesti Kirjoittaja Salla » 01 Huhti 2006, 16:59

Se pentulaatikko saisi olla emällä tutkittavana vähintään kaksi viikkoa ennen odotettua pentujen syntymää. Ja silloin kun emo on laatikossa, sen pitää saada olla ihan rauhassa.

http://www.tunturisusi.com/koiralinkit/artikkelit.html


Tuosta linkistä löytyy hyviä artikkeleita kaikesta koiriin liittyvästä, on siellä pentujen ruokinnastakin jotain.

pohjanmaanpoika
Viestit: 318
Liittynyt: 09 Loka 2005, 20:53

Viesti Kirjoittaja pohjanmaanpoika » 02 Huhti 2006, 14:10

neljä viikkoa nisällä oli nämä vast ikään maailmalle meiltä lähteneet. sitten alettiin tarjoamaan pennulle tarkoitettua kuivamuonaa veteen liotettuna ja alkuun muusattuna siitä pikku hiljaa kokonaisena. laadukas pennun rehu sisältää kaikki tarvittavat vitamiinit ynnä muut mitä pentu tarvii. mitään kauravellejä ei kannata alkaa keittelemään.

Maahinen
Viestit: 53
Liittynyt: 16 Elo 2004, 18:24

meillä

Viesti Kirjoittaja Maahinen » 03 Huhti 2006, 20:40

Vähän alle 3 viikkosina alettiin harjoittelemaan syömistä. Ekaks sellasta koiranmaitojauheesta tehtyä "puuroa" , ei siis viljaa. Sitte ku vähä kieli lippasi, annettiin jo jauhettua, paistettua lihaa, kalaa, kanaa jne. Piimää ja kermaviiliä yms. Vasta sen jälkeen pentujen raksuja koiranmaitojauheliemeen sekoitettuna. Ja varmasti saivat vitamiinit, ku emä imetti loppuun asti. Jossain vaiheessa annoin lihat raakoina ja tarjoilin jo luitakin. Kasvismössöjä ja ihmisten ruokia myös pikkuhiljaa kokeillen. Kaikkeen on hyvä totuttaa, ettei tuu nirsoja. :D

Vastaa Viestiin